Așa cum se poate vedea din Istoricul Companiei, de multă vreme Competent Consulting reprezintă etalonul în privința formărilor licențiate și certificate în NLP® din România.
În condițiile pandemiei de Covid-19, ținând cont de faptul că o formare în NLP® – care să corespundă înaltelor standarde la care ne-am raliat – implică contactul direct cu participanții și nu poate respecta regulile de distanțare fizică impuse de autorități, am decis suspendarea până la sfârșitul anului 2021 a acestui tip de activitate.
În funcție de evoluția pandemiei de Covid-19, vom decide prelungirea sau scurtarea acestui interval și îi vom anunța pe toți cei interesați despre data reluării formărilor NLP de clasă Business, așa cum sunt ele cunoscute.
Ne poți contacta aici, pentru a primi această informație în timp util.
Așa cum prezentăm și în Istoricul Companiei, de peste 20 de ani Competent Consulting contribuie la promovarea și profesionalizarea coachingului din România.
În condițiile pandemiei de Covid-19, ținând cont de faptul că o formare în coaching – care să corespundă înaltelor standarde la care ne-am raliat – implică contactul direct cu participanții și nu poate respecta regulile de distanțare fizică impuse de autorități, am decis suspendarea până la sfârșitul anului 2021 a acestui tip de activitate.
În funcție de evoluția pandemiei de Covid-19, vom decide prelungirea sau scurtarea acestui interval și îi vom anunța pe toți cei interesați despre data reluării mult-apreciatelor formări de Competent Life Coach™.
În schimb, continuăm să oferim sesiuni de Coaching Personal și Coaching Executiv, precum și sesiuni de Mentoring pentru Coachi, atât în cabinet, cât și online.
Atât în Istoricul Companiei, cât și în alte părți ale site-ului menționăm faptul că, în iunie 1990, Mariana și Daniel Bichiș au fondat prima companie românească ce avea ca obiect de activitate „consultanța de dezvoltare personală”.
Astfel au putut pune la dispoziția publicului român o serie întreagă de tehnici și metode de auto-cunoaștere și auto-dezvoltare, precum și de facilitare a luării și implementării deciziilor majore din viață, pe care le aplicaseră în propria viață încă din anii ’70.
Ulterior, constatând interesul și nevoia românilor de susținere și facilitare la nivel profesionist a acestor procese, în perioada 1996 – 2015 s-au format și certificat într-o serie întreagă de metode și tehnici:
De aceea, nivelul lor de cunoștințe și experiență depășește cu mult cel specific absolvenților cursurilor de 2-3 zile de „consilier de dezvoltare personală”.
Este frecventă greșeala de a reduce identitatea unei persoane la activitatea sa profesională.
De fapt, suntem două persoane fascinate de explorarea potențialului uman (adică auto-cunoaștere) și de maximizarea șanselor ca talentele și resursele înnăscute ale fiecărei persoane să se exprime pe deplin.
De mai bine de 45 de ani:
Iar începând cu anul 1990:
Astfel că titulatura de „deschizători de minți și inimi”, sau cea de „profesioniști ai succesului”, este cea care captează cel mai bine esența devenirii noastre.
Dezvoltarea personală îți oferă șansa de aprofundare a auto-cunoașterii și optimizare a modului în care ne trăim viața.
Fiecare om are un potențial înnăscut, reprezentat de:
Cunoașterea și valorificarea potențialului personal ne permite:
Efectele sale se materializează în trei dimensiuni:
În copilărie și adolescență, cunoașterea și dezvoltarea acestor elemente se realizează prin educația din familie și școală. Dar sistemul de educație este prea mult centrat pe transferul de informații și prea puțin pe formarea unor relații optime între diferitele laturi ale potențialului fiecărui om.
De aceea, cei care vor să obțină cât mai mult de la viață: experiențe, trăiri, realizări materiale, artistice sau sociale, beneficiază din plin de procesul de dezvoltare personală. Prin acesta:
Iar pentru cei care deja au multe realizări în plan material sau social, dezvoltarea personală permite atât continuarea lor de o manieră sustenabilă, cât și găsirea sensului mai profund al acestora, pentru a se bucura și de experiențele și emoțiile care dau sens vieții bine trăite.
Susținem procesul de dezvoltare personală prin 3 modalități extrem de eficiente:
Nevoia de Executive Coaching este determinată de presiunea extremă pusă pe umerii persoanelor cu funcții de decizie de actuala situație a economiei și de ritmul tot mai rapid al schimbărilor. De deciziile lor, de capacitatea de a clarifica viziunea, misiunea și obiectivele depinde eficiența și, uneori, supraviețuirea companiei pe care o conduc.
Un alt element este reprezentat de stresul permanent întreținut de dificultatea de a găsi, în interiorul companiei sau în afara ei, o persoană care să combine simultan mai multe calități:
Pe lângă toate aceste calități, coachii noștri sunt extrem de apreciați și pentru că folosesc instrumente specifice de Executive Coaching, ce asigură rezultate imediate chiar și în situațiile „disperate” din diferitele industrii.
Inteligența emoțională reprezintă capacitatea de a alege în mod conștient gândurile, emoțiile și acțiunile care ne permit să obținem rezultate optime în relația cu noi înșine și cu ceilalți.
Inteligența emoțională (EQ) definește un set de abilități ce sunt diferite, dar complementare, abilităților logice și cognitive măsurate de coeficientul de inteligență (IQ). Spre deosebire de acestea din urmă, abilitățile din EQ:
Persoanele inteligente emoțional:
Universitatea Harvard a efectuat un studiu în 500 de companii care își propuseseră să identifice abilitățile care asigură maximul de competență și eficiență profesională. Au fost urmărite abilitățile tehnice (derivând din formarea și experiența profesională), cele cognitive (ținând de IQ) și cele emoționale (definite prin EQ). Singurul parametru care s-a dovedit a fi definitoriu pentru succesul profesional a fost EQ, persoanele cu rezultate excepționale având în medie un coeficient EQ cu 85{d563054d2e4114d7e0c914dfc4c20a7517728fa8e6d8957c9fb8eb842c8013a1} mai ridicat decât media.
Studiile efectuate de Hay Group și psihologul Richard Boyatzis au indicat că:
De aceea, indiferent dacă obiectivele țin de viața personală sau activitatea profesională, creșterea nivelului de inteligență emoțională (EQ) facilitează succesul, împlinirea obiectivelor și satisfacția.
Iar programul Smart Emotions® a ajutat deja sute de persoane să își crească rapid nivelul EQ.
Daniel Bichiș este primul român care și-a lua licența de Trainer NLP®, fiind format direct de către Dr. Richard Bandler, co-creatorul NLP,® în anul 2000.
El a făcut formări și cu Robert Dilts și Judith de Lozier, care au contribuit fundamental la crearea NLP® încă de la începuturile sale.
În perioada 2005-2011, Daniel a creat curricule de formare pentru Business NLP® și Coaching NLP®, ce sunt aplicate de către Society of NLP® la nivel mondial.
De asemenea, din 2007 face parte din La Valle International Training Team, ce reunește elita Trainerilor NLP® din întreaga lume.
Iar în anul 2011 a primit titlul de Master-Trainer NLP® licențiat, echivalentul doctoratului în NLP, fiind singurul est-european care a primit acest titlu.
De aceea, formările în NLP® organizate de noi au prezentat constant cele mai noi tehnici și concepte NLP, precum și propriile contribuții ale lui Daniel, marcate în suportul de curs ca „Daniel-Style”.
În anul 2001, am deschis primul cabinet de Life Coaching NLP din România.
Am livrat peste 12.000 de ore de coaching personal, de cuplu și executiv, fiind printre cei mai experimentați coachi români.
Formăm Coachi NLP încă din anul 2008, mulți dintre absolvenții noștri jucând roluri importante în comunitatea de coaching.
Am contribuit la fondarea și activitatea Asociației Române pentru Coaching Profesionist (ARC-Pro), inclusiv în funcția de Președinte sau cea de membru în Colegiul Director (Daniel) ori Comisia de Etică (Mariana).
Am avut un rol important în obținerea recunoașterii profesiei de coach de către Statul român.
Daniel a structurat și redactat peste 75{d563054d2e4114d7e0c914dfc4c20a7517728fa8e6d8957c9fb8eb842c8013a1} din curricula de formare oficială pentru profesia de „Specialist în activitatea de coaching”, aprobată de ANC.
Din anul 2006, Daniel este primul român certificat în calitate de EQ Coach, trainer de inteligență emoțională și evaluator al nivelului EQ.
În 2007, am realizat primul studiu la nivel național al abilităților de inteligență emoțională ale românilor.
Tot în același an, am contribuit la traducerea în limba română a testului Baron EQi, testul standard de măsurare a nivelului de inteligență emoțională.
În 2009 Daniel a lansat modelul celor 8 emoții primare și cel al Ciclului Emoțiilor Arhetipale, ce ulterior au stat la baza tuturor metodelor și tehnicilor pe care le-am elaborat.
Am organizat numeroase ediții ale programului original de dezvoltare a nivelului EQ Smart Emotions®, marcă înregistrată proprie.
Am folosit tehnicile de vizualizare creativă încă din anii ’70, optimizându-le și adaptându-le pentru limba și mentalitatea română.
Am aplicat la nivel profesional aceste tehnici începând cu anul 1990, pentru a facilita luarea unor decizii complexe de românii care nu aveau nici informații, nici experiențe suficiente.
În 2000, Daniel a devenit primul român certificat în Design Human Engineering (DHE®) și a dezvoltat noi tehnici și metode originale.
Din 2004, am organizat numeroase ediții ale atelierului de lucru „De la Viziune la Acțiune”, ce a facilitat formularea și atingerea de obiective îndrăznețe în plan personal, profesional și antreprenorial.
Din 2007, organizăm retreat-uri de Strategic Visioning pentru companii cu capital roânesc și ONG-uri.
Pe baza experienței acumulate, Daniel a dezvoltat propriul model de Design Thinking, care:
Toate aceste elemente sunt acum incluse în programul Design Your Future®, marcă înregistrată proprie.