Programare Neuro-Lingvistică (NLP®)

SOLUȚII

ARTICOLE

5 Mituri despre Profesia de Coach
5 Mituri despre Profesia de Coach
Se împlinesc 2 ani de când profesia de Specialist în activitatea de coaching a fost înscrisă în COR, devenind oficială în România.
Fiind atât de nouă și, în același timp, atractivă, în jurul practicării ei s-au născut o serie de legende urbane, ce merită să fie discutate, pentru a risipi iluziile proprii sau cele create de cei ce încearcă să exploateze lipsa de informare a publicului.
Abordez acest subiect din perspectiva expertului care are aproape 15 ani de practicare a coachingului, 8 ani de predare a lui, precum și a participat activ la înscrierea profesiei în COR și la redactarea standardului ANC de formare.
 
Opt motive pentru NLP cu Daniel Bichiș
Opt motive pentru NLP cu Daniel Bichiș

În ultima vreme, piața de dezvoltare personală este invadată de cursuri de NLP. În fața acestei oferte, este normal ca mulți să-și pună întrebarea: „Unde îmi pot investi în mod optim timpul și banii pentru a mă bucura de cât mai multe dintre beneficiile oferite de un astfel de program?”

Trainerii NLP excelenți sunt în egală măsură apreciați de cei ce beneficiază de rezultatele pe care le facilitează, dar și temuți și atacați de cei care nu știu decât să vorbească despre transformările pe care NLP le produce în viața personală și profesională.

Experții NLP au o atitudine extrem de pragmatică, orientată spre găsirea de soluții și aplicarea lor imediată. Le este străin cuvântul „încerc”, deoarece exact asta înseamnă: să te învârtești „în cerc”, fără a reuși ce ți-ai propus. Vor să facă o schimbare? O fac. Vor să aibă succes? Îl au. Vor să fie cunoscuți apreciați? Devin ceea ce-și doresc. Simplu, rapid și eficient.

Este ceea ce obțin și participanții la programul de Practitioner NLP organizat de Competent Consulting începând cu 27 noiembrie 2015, prezentat de Daniel Bichiș, singurul Master Trainer NLP român licențiat de Richard Bandler, co-creatorul NLP. Și pentru a-ți facilita alegerea, iată câteva criterii de diferențiere ce te pot orienta în luarea deciziei.

Intră în noua eră managerială
Intră în noua eră managerială

Managementul echipelor şi organizaţiilor a fost şi rămâne una dintre cele mai dificile ocupaţii umane, deoarece îi supune pe manageri la provocări continue, ce îi obligă să înveţe şi să se dezvolte permanent.

Secolul 21 aduce propriile sale contribuţii, în ultimii 15 ani fiind tot mai prezente:

 • accelerarea tuturor proceselor, ce impune luarea mai rapidă a deciziilor şi ajustarea frecventă a implementării lor,
 • creşterea complexităţii şi impredictibilităţii, ce impune găsirea de soluţii sistemice, inovatoare şi agile,
 • virtualizarea relaţiilor interumane, reflectată de maximizarea informaţiilor transmise, asociată cu alterarea conectării emoţionale.

De aceea, vechile soluţii de „management ştiinţific”, bazat pe raţionalitate, modele liniare de predicţie a evoluţiei economice, sociale sau organizaţionale, precum şi pe un concept cvasi-medieval de distribuire a autorităţii într-o organizaţie, se dovedesc tot mai ineficiente şi limitative.

Dacă ai intenţia de a te conecta la noua eră managerială, cea a eficienţei, autenticităţii şi performanţei sustenabile, îţi oferim cele mai noi soluţii din neuroştiinţe, managementul inovator, neuroleadership şi NLP, în cadrul cursului de Business NLP Practitioner®.

 

Programare Neuro-Lingvistică (NLP®)

Programarea neuro-lingvistică (NLP) este un stil de viață centrat pe observarea și utilizarea adecvată a modului în care creierul și cuvintele ne construiesc relația cu realitatea, determinându-ne astfel trăirile, atitudinile, așteptările și acțiunile Este combinația dintre un „manual de utilizare a creierului” și un „ghid de bune practici lingvistice”, ce ne permite să controlăm procese automate (instincte, obiceiuri) și să accesăm funcții ce pot schimba radical modul în care ne trăim viața.

Ce înseamnă asta?

NLP este o tehnologie a schimbării, ce ne schimbă experiențele prin intermediul comunicării. De aceea, cu cât schimbarea dorită este mai dificilă, nouă, neobișnuită și provocatoare, cu atât poate profita mai mult de efectele sale.

Rezultate tipice ce pot fi obținute la nivel individual:

 • NLP la nivel personalintroducerea unui nivel crescut de control și auto-determinare a cursului vieții, prin intermediul obiectivelor bine formulate și puse în aplicare,
 • creșterea rapidă a nivelului de încredere în sine și a conștiinței valorii personale, prin alegerea obiectivelor în raport cu propriile nevoi și aspirații,
 • eliminarea efectului de blocare sau limitare al unor emoții precum frica, furia sau tristețea, ce sunt integrate și își recapătă valențele constructive,
 • reducerea tensiunilor interioare, a ezitării atunci când avem de luat decizii, prin optimizarea sistemului de convingeri și valori,
 • sporirea semnificativă a calității comunicării cu ceilalți atât prin utilizarea de formulări clare sau sugestive, cât și prin sporirea cantității și calității informațiilor obținute de la ceilalți,
 • reducerea sau chiar eliminarea conflictelor, prin acceptarea autentică a diversității percepțiilor și atitudinilor față de aceeași situație concretă,
 • facilitarea accesului la creativitate, inovație intuiție, precum și la celelalte talente și resurse individuale, ce permite exprimarea deplină a potențialului personal,
 • construirea unei personalități puternice, ancorată în propria misiune și capabilă să urmeze și împlinească sensul propriei vieți.

Prin NLP, reușim să definim și să creăm viața pe care merită să o trăim.

Cum pot folosi NLP?

În cadrul activităților profesionale și al vieții organizaționale, NLP produce 3 categorii de efecte:NLP la nivel profesional

1. Efectele asupra capacității de comunicare

 • dezvoltarea persuasiunii, astfel încât ceilalți ajung să manifeste respect și încredere,
 • creșterea toleranței și adaptabilității la dinamica unor grupuri ostile sau demotivate,
 • creșterea capacității de transmitere clară, eficientă și mobilizatoare a instrucțiunilor și feedback-ului,
 • gestionarea adecvată a stărilor emoționale ale celor din jur și influențarea lor în sensul dorit,
 • descoperirea și modificarea eficientă a opțiunilor și convingerilor celor din jur, astfel încât să poată fi ușor de angrenat în activitățile dorite.

2. Efectele asupra capacității de rezolvare a problemelor

 • ușurință în identificarea și gestionarea dinamicii organizaționale,
 • sporirea capacității de a concentra atenția, resursele și timpul spre rezolvarea cu prioritate a problemelor importante,
 • creșterea capacității de rezolvare promptă a situațiilor dificile,
 • sporirea abilitații de prevenire a problemelor,
 • dezvoltarea stilului consultativ de interacțiune cu colaboratorii și clienții, astfel încât aceștia să-și sporească încrederea și disponibilitatea.

3. Efectele asupra aptitudinilor de manager și lider

 • creșterea capacității de gestionare a persoanelor dificile,
 • sporirea capacității de a atrage și converge talentele individuale și de creare a unui mediu propice creativității, cooperării și eficienței,
 • creșterea capacității de identificare și utilizare a strategiilor de motivare și de luare a deciziilor,
 • capacități mai bune de estimare corectă a riscurilor care permit luarea de decizii optime în condiții nesigure,
 • generarea de planuri și strategii capabile să atragă, să convingă și să mobilizeze colaboratorii, cu efecte directe de creștere a eficienței și profitabilității companiei.

Prin tehnicile NLP se eliberează resurse ce pot fi utilizate pentru creșterea randamentului, îmbunatățirea comunicării din cadrul echipei sau cu clienții, îmbunatățirea performanțelor generale ale companiei.

Prin NLP viața decurge, simplu, firesc și natural, în modul cel mai potrivit pentru fiecare dintre noi.

Daniel Bichiș

NLP cu Daniel Bichiș

Evaluările clienților noștri

Nivel de Satisfacție
Eficiența Procesului
Aplicabilitate Rezultate
Rapiditatea Depășirii Provocărilor
Recomandat Prietenilor

VREȚI SĂ AFLAȚI MAI MULTE DETALII?CONTACTAȚI-NE ȘI VI LE VOM OFERI

  profesioniștii succesuluiCOMPETENT CONSULTING s.r.l.
  Facilităm găsirea și implementarea soluțiilor creatoare, prin tehnici de coaching, NLP, Design Thinking și inteligență emoțională.
  suntem la un click distanțăActivăm pe Rețelele Sociale
  Din 2004, promovăm tehnicile inovatoare de dezvoltare personală și profesională în tote mediile de comunicare.
  avem expertiza cu care te putem ajutaDomenii de Excelență
  Din 1990, facilităm și accelerăm dezvoltarea personală și profesională.
  profesioniștii succesuluiCOMPETENT CONSULTING s.r.l.
  Facilităm găsirea și implementarea soluțiilor creatoare, prin tehnici de coaching, NLP, Design Thinking și inteligență emoțională.
  suntem la un click distanțăActivăm pe Rețelele Sociale
  Din 2004, promovăm tehnicile inovatoare de dezvoltare personală și profesională în tote mediile de comunicare.

  Copyright © 2004 – 2020, Competent Consulting s.r.l.. Toate drepturile rezervate. Imagini folosite cu licență de la Shutterstock.

  Copyright © 2004 – 2020, Competent Consulting s.r.l.. Toate drepturile rezervate. Imagini folosite cu licență de la Shutterstock.

  Competent Consulting