SERVICII

ARTICOLE

Putere Personală prin Coaching NLP
Putere Personală prin Coaching NLP
De mai bine de 15 ani, şi în România cărţile lui Tony Robbins despre puterea personală sunt printre primele lecturi care îndeamnă la auto-cunoaştere şi redefinirea propriei vieţi. Programele sale sunt o combinaţie de NLP şi coaching, ce oferă experienţa directă a beneficiilor pe care le asigură principalele două tehnologii de optimizare a vieţii personale şi profesionale.
Celor interesaţi să exploreze mai profund sau să folosească în mod profesionist transformările pe care le facilitează contactul cu puterea personală, Competent Consulting le oferă cadrul optim de formare vocaţională şi dezvoltare personală, prin cursurile de Practitioner NLP şi Life Coach NLP. Absolvenţii noştri nu doar că-şi trăiesc din plin viaţa, ci au şi competenţele necesare pentru a fi printre cei mai de succes coachi din România.
Participând la cursul de Life Coach NLP ce începe pe 26 februarie 2016, te poţi conecta pe deplin la puterea personală şi-ţi poţi redefini viaţa!
De la vis la realizare
De la vis la realizare

Orice mare realizare începe cu un vis. Poate fi vorba de o străfulgerare ce ne inspiră, ori de o idee asupra căreia reflectăm îndelung, important este că ne trezeşte dorinţa de a avea, a face sau a deveni ceva nou, diferit. Şi ca să reuşim, nu ar mai fi nevoie decât de...
Ei, şi aici, la această listă, se face filtrarea între visele care rămân doar vise şi cele care se transpun în realitate concretă.
Coachingul NLP foloseşte un cadru foarte eficient de captare a viselor şi activare a resurselor necesare pentru realizarea lor. Dacă vrei să realizezi ceva, sau doar să descoperi cum funcţionează coachingul NLP, ia-ţi 10 minute pentru a folosi acest cadru într-un proces de auto-coaching.

EA şi EL prin prisma inteligenţei emoţionale
EA şi EL prin prisma inteligenţei emoţionale

Nimic nu erodează mai mult calitatea unei relaţii decât neînţelegerile ce-şi au originea în necunoaşterea şi/sau neacceptarea reciprocă. De aceea, este foarte important să ţineţi cont, atât în relaţia de cuplu, cât şi în contactele profesionale, de caracteristicile ce fac diferenţa dintre bărbaţi şi femei. Asupra lor au atras atenţia cărţi precum cele din seria „Marte şi Venus” a dr. Gray, sau cele ale lui Alan Pease.

Există însă foarte puţine date referitoare la specificul românesc, care să permită oferirea de strategii cu adevărat ancorate în realitatea noastră.

Româncele au un nivel de inteligenţă emoţională (EQ) mai ridicat decât al bărbaţilor, diferenţa dintre sexe fiind mică la tineri şi crescând odată cu vârsta la cei de peste 35 de ani, arată studiul „Inteligenţa emoţională la locul de muncă” realizat de Competent Consulting.

Rezultatele studiului demonstrează că româncele sunt mai capabile decât bărbaţii să facă faţă cu succes problemelor sociale cu care se confruntă şi să-i determine pe cei din jur să coopereze cu ele. În schimb, bărbaţii le depăşesc în privinţa proactivităţii şi a încrederii în sine.

Articolul prezintă şase strategii bazate pe această caracteristică, ce pot fi folosite pentru a vă spori şansele de succes şi fericire atât în viaţa profesională, cât şi personală.

Smart Emotions®

Bazat pe modelul circumplex al celor 8 emoții primare, elaborat și perfecționat continuu începând cu anul 2009, este o metodă de coaching de grup, care vizează dezvoltarea autentică și accelerată a abilităților de inteligență emoțională și socială. Ajuns deja la a patra generație de tehnici, acest proces permite depășirea rapidă a blocajelor emoționale, optimizarea relației cu sine și cu ceilalți și deplina exprimare a potențialului interior.

Denumirea Smart Emotions® este marcă înregistrată a Competent Consulting din anul 2009.

 • Identifică nivelul de accesibilitate al emoțiilor primare

  Fiecare persoană își dezvoltă, de-a lungul vieții, un anumit pattern de preferințe emoționale: unii se enervează ușor, alții sunt mereu serioși și chiar triști, iar alții sunt mereu îndrăgostiți. Capacitatea noastră de a face față tuturor situațiilor din viață depinde de capacitatea de a accesa, exprima și utiliza toate cele 8 emoții primare, pentru care există circuite neuronale specifice.

 • Evaluează nivelul de maturitate al emoțiilor primare

  Circuitele neuronale specifice permit exprimarea celor 8 emoții primare la nivel infantil, de copil de 4-6 ani. Asemeni celorlaltor funcții ale creierului, ele se dezvoltă și se maturizează în cursul vieții, cu condiția să fie accesate și exprimate. Dar viața socială modernă inhibă sau chiar respinge anumite emoții, astfel că ele rămân la un nivel sub-dezvoltat. De aceea, întâmpinăm dificultăți în luarea deciziilor, punerea lor în practică, evaluarea corectă a succesului etc.

 • Optimizează recunoașterea și exprimarea emoțiilor

  Inteligența emoțională și socială se bazează pe capacitatea de a recunoaște emoțiile proprii și ale altora. Iar charisma și persuasiunea sunt asociate cu capacitatea de exprimare a emoțiilor. De aceea, programul cuprinde exerciții de antrenare a acestor capacități.

 • Integrează emoțiile în decizii și auto-motivare

  Emoțiile sunt motorul acțiunilor noastre. Ele ne pun în mișcare multe procese psihice, începând cu atenția, continuând cu evaluarea situațiilor concrete și terminând cu luarea deciziilor și implementarea lor. Integrarea emoțiilor fluidizează aceste procese și le sporește eficiența.

 • Diversifică sursele de satisfacție și plăcere din viață

  Creierul ne recompensează cu o doză de plăcere pentru fiecare derulare cu succes a unui pattern emoțional. După ce ne-am înfuriat și am făcut dreptate, ne simțim bine. Și tot bine ne simțim după ce am plâns în hohote atunci când am pierdut ceva sau pe cineva. Dar putem descoperi că la fel de plăcut este să ne asumăm frica față de un pericol real sau respingerea unei oferte înșelătoare.

Detalii despre acest program pot fi găsite pe site-ul dedicat, www.smartemotions.ro.

https://competent.ro/wp/wp-content/uploads/2020/06/smart-emotions-1-640x566.jpg

Evaluările clienților noștri

Nivel de Satisfacție
Eficiența Procesului
Utilitate Rezultate
Rapiditatea Rezolvării Problemelor
Recomandat Prietenilor

VREȚI SĂ AFLAȚI MAI MULTE DETALII?CONTACTAȚI-NE ȘI VI LE VOM OFERI

  profesioniștii succesuluiCOMPETENT CONSULTING s.r.l.
  Facilităm găsirea și implementarea soluțiilor creatoare, prin tehnici de coaching, NLP, Design Thinking și inteligență emoțională.
  suntem la un click distanțăActivăm pe Rețelele Sociale
  Din 2004, promovăm tehnicile inovatoare de dezvoltare personală și profesională în tote mediile de comunicare.
  avem expertiza cu care te putem ajutaDomenii de Excelență
  Din 1990, facilităm și accelerăm dezvoltarea personală și profesională.
  profesioniștii succesuluiCOMPETENT CONSULTING s.r.l.
  Facilităm găsirea și implementarea soluțiilor creatoare, prin tehnici de coaching, NLP, Design Thinking și inteligență emoțională.
  suntem la un click distanțăActivăm pe Rețelele Sociale
  Din 2004, promovăm tehnicile inovatoare de dezvoltare personală și profesională în tote mediile de comunicare.

  Copyright © 2004 – 2020, Competent Consulting s.r.l.. Toate drepturile rezervate. Imagini folosite cu licență de la Shutterstock.

  Copyright © 2004 – 2020, Competent Consulting s.r.l.. Toate drepturile rezervate. Imagini folosite cu licență de la Shutterstock.

  Competent Consulting