Un nou nivel de calitate al trainingurilor

Dezvoltarea rapidă a soft skills

Tot mai frecvent, companiile ce folosesc serviciile propriilor traineri, ori ale celor externi, reclamă calitatea nesatisfăcătoare a acestora.
Nemulţumirile se referă atât la cantitatea de informaţii ce sunt reţinute de participanţi, cât mai ales la gradul redus de transpunere în practică a conceptelor şi tehnicilor prezentate.
Răspunzând acestei nevoi, Competent Consulting a organizat săptămâna trecută trainingul High-Impact Training Skills, susţinut de Megha Baumeler şi Ueli Frischknecht, de la NLP Akademie – Elveţia.
De ce este necesar ca, din prima până în ultima clipă, trainingul să aibă un impact cât mai puternic asupra participanţilor?
„Pentru că doar în felul acesta se asigură cadrul care permite depăşirea limitărilor actuale şi îi pregăteşte pentru schimbare, pentru abandonarea vechilor soluţii şi adoptarea unora noi” precizează Ueli Frischknecht.
„Iar impactul real al trainingului este măsurabil prin persistenţa efectelor sale, ce indică în ce măsură noile cunoştinţe şi abilităţi au devenit automatisme. La rândul său, acest proces influenţează semnificativ nivelul de motivare şi de încredere în sine al participanţilor – alte elemente ce pot fi urmărite şi măsurate de către managerii organizaţiei contractante a trainingului”.
Pe scurt, de la un training bine organizat şi prezentat, participanţii trebuie să se întoarcă cu:
  • noi cunoştinţe,
  • noi abilităţi,
  • o motivare crescută şi
  • o imagine de sine îmbunătăţită,
care să înceapă să producă rezultate imediat.
Mai mult, efectele pozitive trebuie fie să se diminueze cât mai lent în timp, fie chiar să se accentueze pe măsură ce participanţii primesc confirmarea că noile competenţe le uşurează şi eficientizează activitatea.
Pornind de la această definiţie cât se poate de pragmatică şi uşor de aplicat în practică, trainerii de la NLP Akademie au dezvoltat capacitatea participanţilor de a obţine aceste efecte.
Iar pentru aceasta, au prezentat o serie întreagă de tehnici de creere a atmosferei adecvate şi de stimulare a motivării publicului.

„Dacă oamenii sunt motivaţi, cu greu mai pot fi opriţi şi devine dificil să-i mai împiedici să înveţe!“,

au afirmat ei de la bun început – iar realitatea celor 2 zile de training le-a confirmat pe deplin concepţia.
Cu greu au putut fi opriţi participanţii din exersarea modului în care mimica, gesturile, vocea, privirea stabilesc relaţia dintre trainer şi grupul cu care lucrează. Iar nivelul de motivare, cel de asumare conştientă a rolului de prezentator, ori gradul de exprimare a calităţilor de lider au crescut de la un exerciţiu la altul, de la o provocare la alta.
Iar la final, cu toţii şi-au dat seama că în spatele acestui efect s-a aflat faptul că tot ce au experimentat şi învăţat fusese utilizat şi demonstrat de către echipa de traineri atât în cadrul explicaţiilor teoretice, cât şi al exemplificărilor şi feedbackului oferit permanent.
[rev_slider alias="hits-2007"]
Astfel încât în unanimitate participanţii au apreciat competenţa deosebită a trainerilor străini şi a lui Daniel Bichiş, cel care a asigurat nu doar traducerea, ci şi retransmiterea tuturor informaţiilor, atât verbale cât şi non-verbale.
Interactivitatea ridicată, noutatea şi profunzimea exerciţiilor propuse, supravegherea atentă a fiecărui participant şi răspunsurile clare şi explicite date fiecărei întrebări au fost alte elemente apreciate de către cei ce şi-au dezvoltat abilităţile de traineri de mare impact.
„Ca la fiecare training al nostru”, subliniază Mariana Bichiş, manager al Competent Consulting – liderul formărilor NLP de clasă business şi iniţiatorul aplicaţiilor organizaţionale ale inteligenţei emoţionale, „am acordat o atenţie specială ambianţei şi suportului logistic, pentru a permite participanţilor să beneficieze cât mai mult de acest training”.
Iar confirmarea succesului este dată de feedbackul oferit de participanţi:
„M-am bucurat de fiecare clipă: de nelămuririle mele, de îndoielile mele, de descoperirile mele… împreună cu colegii şi trainerii. Abia aştept să introduc în cursurile mele şi în viaţa mea de zi cu zi ceea ce am aflat/învăţat/experimentat!” afirma o participantă, jurnalist la Radio România Cultural.
Pornind de la o metaforă a lui Saint-Exupery: „Dacă vrei să construieşti o corabie nu chema oamenii să adune lemne şi nu le distribui sarcini şi activităţi, ci mai degrabă învaţă-i să tânjească după imensitatea nesfârşită a oceanului”, Megha şi Ueli i-au ajutat pe participanţi să tânjească după fericirea nesfârşită a învăţării. I
ar din momentul în care o asemenea dorinţă a fost sădită în mintea şi inima unui grup de traineri de excepţie, aceştia au capacitatea de a o transmite şi celor cu care vor lucra, astfel încât procesul să se repete iarăşi şi iarăşi.
„Peste câţiva ani, calitatea trainingurilor din România va fi semnificativ mai bună” comentează Daniel Bichiş, trainer NLP şi EQ, „iar noi vom avea imensa satisfacţie că ne-am aflat la originea acestui proces. Este încă o modalitate prin care ne punem în aplicare deviza: Succesul dumneavoastră este profesia noastră”.
profesioniștii succesuluiCOMPETENT CONSULTING s.r.l.
Facilităm găsirea și implementarea soluțiilor creatoare, prin tehnici de coaching, NLP, Design Thinking și inteligență emoțională.
suntem la un click distanțăActivăm pe Rețelele Sociale
Din 2004, promovăm tehnicile inovatoare de dezvoltare personală și profesională în tote mediile de comunicare.
avem expertiza cu care te putem ajutaDomenii de Excelență
Din 1990, facilităm și accelerăm dezvoltarea personală și profesională.
profesioniștii succesuluiCOMPETENT CONSULTING s.r.l.
Facilităm găsirea și implementarea soluțiilor creatoare, prin tehnici de coaching, NLP, Design Thinking și inteligență emoțională.
suntem la un click distanțăActivăm pe Rețelele Sociale
Din 2004, promovăm tehnicile inovatoare de dezvoltare personală și profesională în tote mediile de comunicare.

Copyright © 2004 – 2020, Competent Consulting s.r.l.. Toate drepturile rezervate. Imagini folosite cu licență de la Shutterstock.

Copyright © 2004 – 2020, Competent Consulting s.r.l.. Toate drepturile rezervate. Imagini folosite cu licență de la Shutterstock.

Competent Consulting