Secretele persuasiunii dezvăluite de revista Capital

Un reporter sub acoperire relatează despre PANS-2005

În suplimentul Service al primului număr din acest an al revistei Capital, doamna Viorica-Ana Chişu concentrează esenţialul informaţiilor transmise de către Ronald Amsler, Master Trainer NLP de la NLP Institut Zürich în cadrul workshopului inteactiv „Persuasive Advertising, Negotiating & Selling”, organizat de Competent Consulting în perioada 15-18 decembrie 2005.
Iar titlul articolului este foarte grăitor: Comunicarea „programată” poate netezi drumul către succesul profesional.
Extrem de impresionantă este declaraţia Alinei Costea, manager de vânzări la UTI Systems, consemnată în articol:
Cu siguranţă acest curs îmi va schimba viaţa”.
Este afirmaţia unei persoane care a urmat până în prezent foarte multe tipuri de formări, însă a fost pentru prima oară când a putut participa la un workshop la care nu toată lumea are acces pentru că oferă reţeta căii scurte către succes. Şi ceea ce a apreciat în mod deosebit a fost accesul la
tehnici mult mai profunde, care să te ajute să treci prin propriul filtru şi să foloseşti propriul stil, nu o simplă reţetă. Să poţi să te construieşti, pe seama experienţei acumulate.”
Cei care au prezentat acest workshop au fost Ronald Amsler, de la NLP Institut Zürich, asistat de Daniel Bichiş, de la Competent Consulting. În amplul interviu acordat d-nei Chişu, Ronnie detaliază ideea că emoţiile şi atitudinile oamenilor pot fi influenţate prin intermediul limbajului:
„Modul în care cineva foloseşte cuvintele ne spune multe despre felul în care gândeşte”, 
afirmă el.
Fascinat de acest aspect, mărturiseşte: „Lucrez la noi sisteme de dezvoltare a NLP şi, la fiecare trei-patru ani, creez noi modalităţi de a prezenta NLP.”
Iar efectele multiple ale unui asemenea curs le rezumă astfel:
Tehnicile şi abilităţile care sunt învăţate într-un curs NLP dedicat vânzărilor, să zicem, pot fi după aceea utilizate şi în relaţia cu colaboratorii, cu şefii, în relaţiile de familie.”
În caseta „Sfatul specialistului” Daniel Bichiş face un rezumat în şapte etape al unei discuţii persuasive:
Activarea unei stări interioare bune, pline de resurse, înainte de începerea întrevederii.
  1. Clarificarea propriului obiectiv urmărit prin acea discuţie.
  2. Intrarea în raport cu interlocutorul, armonizarea propriului comportament şi limbaj cu al acestuia.
  3. Transferarea stării interioare bune spre partenerul de discuţie, prin Emo-Talk.
  4. Descoperirea modului în care îşi structurează opiniile şi deciziile cealaltă persoană, prin întrebări de meta-model (Hit-Talk).
  5. Utilizarea de presupoziţii şi comenzi incorporate pentru a atinge obiectivul dorit.
  6. Auto-analiza fiecărei discuţii sau negocieri importante, cu identificarea de variante în cazul aspectelor care nu au decurs conform obiectivului stabilit.
Efectele unui asemenea demers sunt subliniate de Ronald Amsler:
  • creşterea automotivării,
  • îmbunătăţirea comunicării şi
  • sporirea încrederii în sine.
Acest ultim aspect a fost semnalat de un alt participant, George Vescan, ca fiind un beneficiu personal imediat, obţinut prin participarea la workshop. ‘Imaginea de sine ne afectează performanţa’, afirmă el şi continuă:
NLP m-a ajutat să înţeleg mai bine ce se întâmplă în interiorul nostru şi mi-a oferit instrumentele pentru a putea acţiona şi ajuta oamenii”.
Amplul articol conţine o mulţime de alte informaţii şi aspecte practice, care îl fac să fie o lectură pe cât de instructivă, pe atât de utilă, o ilustrare convingătoare a subtitlului său: Programarea Neuro-Lingvistică este ultima modă în materie de afirmare a individului.
Ca urmare a succesului repurtat şi a numeroaselor solicitări deja primite de la cei interesaţi, Competent Consulting pregăteşte deja reluarea, în cursul lunii mai 2006, a acestui seminar esenţial.
Iar pentru cei care vor să beneficieze pe deplin de efectele NLP, în luna februarie va demara primul curs profesionist de formare ca Business NLP Practitioner, certificat de Dr. Richard Bandler și Society for Neurolinguistic Programming, San Francisco, USA.
Denumirea Business NLP Practitioner® este marcă înregistrată a Competent Consulting.
profesioniștii succesuluiCOMPETENT CONSULTING s.r.l.
Facilităm găsirea și implementarea soluțiilor creatoare, prin tehnici de coaching, NLP, Design Thinking și inteligență emoțională.
suntem la un click distanțăActivăm pe Rețelele Sociale
Din 2004, promovăm tehnicile inovatoare de dezvoltare personală și profesională în tote mediile de comunicare.
avem expertiza cu care te putem ajutaDomenii de Excelență
Din 1990, facilităm și accelerăm dezvoltarea personală și profesională.
profesioniștii succesuluiCOMPETENT CONSULTING s.r.l.
Facilităm găsirea și implementarea soluțiilor creatoare, prin tehnici de coaching, NLP, Design Thinking și inteligență emoțională.
suntem la un click distanțăActivăm pe Rețelele Sociale
Din 2004, promovăm tehnicile inovatoare de dezvoltare personală și profesională în tote mediile de comunicare.

Copyright © 2004 – 2020, Competent Consulting s.r.l.. Toate drepturile rezervate. Imagini folosite cu licență de la Shutterstock.

Copyright © 2004 – 2020, Competent Consulting s.r.l.. Toate drepturile rezervate. Imagini folosite cu licență de la Shutterstock.

Competent Consulting