Schimbă-ţi cariera prin Life Coaching NLP

Un nou curs, acreditat de ANC, SNLP şi ICI

Tot mai multe persoane îşi doresc să contribuie la binele celor din jur şi la avansarea societăţii în general, folosind efectele de facilitare şi accelerare a schimbării oferite de tehnicile NLP.
Modalitatea cea mai simplă este specializarea în calitate de Life Coach NLP, care permite stabilirea unor relaţii clare cu clienţii şi asigurarea unei calităţi optime a aplicării tehnicilor NLP.
În şcolile de formare în coaching ce se bazează pe modele tranzacţionale, coachii pot susţine dezvoltarea de abilităţi şi optimizarea performanţelor, dar au dificultăţi în gestionarea situaţiilor complexe cu care se confruntă clientul.
Absolvenţii cursurilor organizate de Competent Consulting devin Life Coach NLP şi pot susţine eficient depăşirea de către client a oricărei provocări, crize sau dificultăţi specifice diferitelor etape de viaţă, inclusiv găsirea sensului vieţii şi înţelegerea profundă a semnificaţiei provocărilor cu care se confruntă în acel moment.
Un nou astfel de curs va începe pe 3 oct. 2014 şi va fi primul acreditat de ANC şi Ministerul Muncii din România ca formare de Specialist în activitatea de coaching (cod COR 242412). Această acreditare asigură dreptul de liberă practică în România şi Uniunea Europeană.

Coachingul – mijlocul de creare a vieţii împlinite

Prin analogie cu definiţia dată adesea NLP drept „manualul utilizatorului creierului uman”, coachingul poate fi definit drept „îndrumarul creatorului vieţii împlinite”.
Sistemul educaţional dezvoltă aptitudini de scris, citit, calcul, interpretare logică, comunicare, rezolvare de probleme ştiinţifice, ce au însă doar o slabă legătură cu acţiunile concrete prin care adulţii îşi satisfac nevoia fundamentală de a duce o viaţă fericită, plină de satisfacţii şi împliniri.
Manualele şcolare sau universitare nu conţin informaţii şi exerciţii practice care să susţină:
  • construirea stimei de sine şi a încrederii în propriile resurse,
  • descoperirea şi exprimarea talentelor şi potenţialului unic existent în fiecare dintre noi,
  • definirea propriului sistem de valori, ce permite luarea de decizii informate şi motivante,
  • capacitatea de a ne organiza alimentaţia şi stilul de viaţă astfel încât să ne menţinem sănătatea şi să stimulăm longevitatea,
  • formarea şi dezvoltarea unor relaţii de cuplu pe deplin satisfăcătoare şi capabile să reziste presiunilor şi tentaţiilor externe,
  • corecta gestionare a banilor şi celorlalte posesii materiale, astfel încât să fie o sursă de satisfacţie, nu o povară ce creşte continuu,
  • abilităţile de găsire a unei slujbe sau activităţi care să ne valorifice cunoştinţele şi competenţele, precum şi de definire a planului de carieră în acord cu propriile valori,
  • stabilirea de relaţii de prietenie care să ne asigure o reţea de sprijin social menită să ne ajute să trecem mai uşor peste etape dificile din viaţă,
  • înţelegerea sensului vieţii şi acceptarea tranziţiilor pe care le facem de la o etapă de vârstă la alta.
Şi totuşi, exact de aceste capacităţi depinde, în mod esenţial, nivelul de performanţă şi de satisfacţie al adulţilor!

Coachingul permite dezvoltarea de abilităţi şi obţinerea de performanţe

Primii care şi-au dat seama de acest paradox şi s-au reorientat au fost – ca de obicei – americanii. Ei au observat că antrenamentele sportive, în special cele din sporturile de echipă, asigură dezvoltarea acestor abilităţi mult mai bine decât materiile teoretice din şcoală.

Iar antrenorul (coach, în limba engleză) este un mult mai eficient formator de caractere, un mult mai bun motivator şi mult mai abil manager al conflictelor decât profesorii obişnuiţi. 

De aici până la transferul către celelalte domenii în care oamenii îşi doresc să realizeze performanţe nu a fost decât un pas, pe care l-a făcut Tim Gallway în anii ’70.
În acest fel, a putut fi accelerată dezvoltarea de abilităţi şi obţinerea de performanţe în contexte ce nu mai aveau nimic de-a face cu sportul, dar sunt influenţate de „jocul interior” dintre obiectivele şi convingerile noastre. Întrebarea de bază este „Cum pot face mai bine ceea ce mi-am propus?”

Coachingul susţine dezvoltarea personală continuă

Ulterior, la începutul anilor ’90 Thomas Leonard (creatorul de facto al Life Coachingului) a propus folosirea unei relaţii similare celei stabilite între un antrenor şi sportivul său pentru optimizarea capacităţii clienţilor de a face faţă cu succes provocărilor, crizelor sau dificultăţilor specifice diferitelor etape de viaţă.
În felul acesta, Life Coachingul a devenit o modalitate de susţinere şi facilitare a dezvoltării personale continue, diferită de consiliere sau psihoterapie.
Astfel, au putut beneficia de coaching şi persoanele care nu-şi pot defini de la bun început obiective clare, ci mai degrabă sunt nemulţumite de viaţa lor actuală. Acestea au nevoie să reflecteze la motivaţia profundă a acţiunilor lor, răspunzând la întrebări precum „Cine sunt eu atunci când procedez astfel?” sau „Cum pot deveni o persoană mai bună, care-şi valorifică pe deplin potenţialul?”.

Coachingul facilitează transformarea vieţii în sursă de fericire

La sfârşitul anilor ’90, Robert Dilts a creat puntea de legătură dintre NLP şi coaching. Bazându-se pe modelul mult mai complex al funcţionării umane, precum şi pe tehnicile extrem de eficiente din NLP, Robert a demonstrat complementaritatea dintre cele două domenii şi beneficiile pe care şi le pot oferi reciproc.
De asemenea, a sesizat şi potenţialul mult mai complex oferit de coachingul NLP, capacitatea sa de a transforma viaţa persoanelor interesate de găsirea sensului a ceea ce se petrece în interiorul şi în jurul lor.
În felul acesta atenţia se îndreaptă mai puţin spre ce facem şi mai mult spre ce suntem şi modul în care ne construim relaţia cu noi înşine şi cu realitatea din jur. Întrebările pe care şi le pune o persoană ce foloseşte acest tip de coaching sunt de genul „Cine sunt eu şi de ce sunt aşa şi nu altfel?” sau „Cum pot duce o viaţă mai simplă şi mai fericită, fiind aşa cum sunt aici şi acum?”

Life Coach NLP – o profesie de viitor

Toate aceste patru paliere ale Life coachingului:
  • dezvoltarea de abilităţi,
  • obţinerea de performanţe,
  • dezvoltarea personală,
  • transformarea relaţiei cu sine şi cu lumea,
sunt pe deplin susţinute de modelele, tehnicile şi practica de Coaching NLP prezentate în cadrul cursurilor de formare profesională organizate de Competent Consulting.

De aceea, absolvenţii noştri au capacitatea de a adresa orice obiectiv sau aspiraţie pe care le-ar putea avea un client, indiferent dacă este vorba de zona personală sau profesională a vieţii sale. 

Complexitatea formării, diversitatea instrumentelor de lucru şi optimizarea personală pe care o obţin prin exersarea tehnicilor de Life Coaching NLP îi propulsează pe absolvenţii noştri în rândul celor mai eficienţi şi de succes coachi din România.
Dubla certificare internaţională din partea
  • Society of NLP – Richard Bandler şi
  • International Association of Coaching Institutes (ICI)
le asigură recunoaşterea formării oriunde în lume.
Iar Autoritatea Naţională pentru Calificări (ANC) le asigură acreditarea pe teritoriul României, prin intermediul certificatului de absolvire emis de Ministerul Învăţământului. Acesta conferă dreptul de liberă practică în România şi Uniunea Europeană. Formarea este conformă Standardului ocupaţional ce poate fi consultat aici.
Mai mult, cei interesaţi pot obţine şi certificarea în calitate de ACC sau PCC din partea International Coach Federation (ICF), prin metoda portofoliului. Puteţi afla detalii făcând click aici.
De aceea, tot mai multe persoane sunt interesate să participe la aceste cursuri.

Poţi afla mai multe detalii sau te poţi înscrie la noua serie de formare de Associate Life Coach NLP făcând click aici, sau telefonând la 0788 294 801.

profesioniștii succesuluiCOMPETENT CONSULTING s.r.l.
Facilităm găsirea și implementarea soluțiilor creatoare, prin tehnici de coaching, NLP, Design Thinking și inteligență emoțională.
suntem la un click distanțăActivăm pe Rețelele Sociale
Din 2004, promovăm tehnicile inovatoare de dezvoltare personală și profesională în tote mediile de comunicare.
avem expertiza cu care te putem ajutaDomenii de Excelență
Din 1990, facilităm și accelerăm dezvoltarea personală și profesională.
profesioniștii succesuluiCOMPETENT CONSULTING s.r.l.
Facilităm găsirea și implementarea soluțiilor creatoare, prin tehnici de coaching, NLP, Design Thinking și inteligență emoțională.
suntem la un click distanțăActivăm pe Rețelele Sociale
Din 2004, promovăm tehnicile inovatoare de dezvoltare personală și profesională în tote mediile de comunicare.

Copyright © 2004 – 2020, Competent Consulting s.r.l.. Toate drepturile rezervate. Imagini folosite cu licență de la Shutterstock.

Copyright © 2004 – 2020, Competent Consulting s.r.l.. Toate drepturile rezervate. Imagini folosite cu licență de la Shutterstock.

Competent Consulting