Un nou concept promovat în premieră

Astăzi începe la New York primul NeuroLeadership Summit, ce îşi propune să asigure mai multă eficienţă în dezvoltarea şi exprimarea calităţilor de lider.
Timp de două zile, oamenii de ştiinţă vor contura o imagine mult mai completă şi complexă a modului în care mecanisme de-abia descoperite asigură formarea încrederii, coordonarea eforturilor şi adoptarea vziunii şi soluţiilor propuse de liderii din organizaţii.
România este reprezentată de Daniel Bichiş, training partener la Competent Consulting, numele de referinţă în utilizarea inteligenţei emoţionale şi NLP pentru dezvoltarea personală şi organizaţională.
În anul 2006, autorul american David Rock a lansat conceptul de neuroleadership.
Acesta reuneşte explorarea şi aplicarea modului în care se dezvoltă abilităţile de lider şi sporesc performanţele organizaţionale prin prisma mecanismelor cerebrale implicate.
Altfel spus, neuroleadershipul reprezintă modul inteligent de a-ţi conduce organizaţia, făcând un upgrade major atât al părţii de hard, cât şi de soft ale membrilor săi”
precizează Daniel Bichiş, training partener la Competent Consulting, care reprezintă România la această importantă manifestare. „Ca urmare a eforturilor şi investiţiilor făcute de-a lungul Deceniului creierului, în lumea ştiinţifică s-au acumulat extrem de multe informaţii ce pot şi trebuie să fie preluate de organizaţiile care-şi doresc o dezvoltare durabilă şi maximizarea performanţelor”.
Deşi extrem de nou, domeniul s-a dezvoltat exploziv, fiind un exemplu de soluţie oferită exact atunci când era imperios necesară.
Criza economică cu care ne confruntăm este rezultatul vechilor modele de leadership, promovate decenii de-a lungul de şcolile de business în cadrul programelor MBA, şi bazate pe o concepţie foarte limitată despre om şi relaţia sa cu echipa, organizaţia şi societatea în care activează”
comenta prof. Jeffrey Schwarz (UCLA), în conferinţa ce a preces deschiderea summitului. „Fiecare persoană este considerată ca o rotiţă din angrenajul mai mare sau mai mic al organizaţiei, de la care se aşteaptă doar să se rotească în ritmul şi direcţia impuse. În realitate, toţi membrii unei organizaţii au capacitatea de a influenţa atât ritmul, cât şi direcţia în care se se desfăşoară activitatea, în mod sistemic. Iar acest lucru este susţinut de mecanisme cerebrale care au fost descoperite şi pot fi adaptate prin cu totul alte mijloace decât comanda şi controlul”.
Obiectivele summitului sunt:
  • punerea în contact a liderilor organizaţiilor importante cu cercetătorii şi practicienii din domeniu, pentru identificarea nevoilor şi transmiterea de soluţii de eficienţă maximă,
  • dezvoltarea de noi modele şi aplicaţii practice ale noilor descoperiri din neuroştiinţe,
  • explorarea şi optimizarea modului în care se face educaţia liderilor,
  • generarea interesului public faţă de această abordare şi potenţialul pe care îl oferă societăţii.
În acest scop, se reunesc în luxoasele săli ale Hudson Millenium Hotel:
  • CEO şi lideri de mari corporaţii care-şi doresc noi abordări cu care să facă faţă crizei actuale,
  • oameni de ştiinţă de la cele mai importante laboratoare implicate în studierea funcţionării creierului în context social,
  • profesori de la şcolile de business aliniate la cerinţele societăţii bazate pe cunoaştere şi celei de-a cincea discipline definite de Sanger,
  • consultanţi organizaţionali interesaţi de aplicarea unor instrumente mai eficiente pentru generarea de efecte constructive,
  • business coachi conştienţi de nevoile şi cerinţele sporite ale clienţilor lor.
Toate aceste informaţii, modele şi tehnici sunt puse la dispoziţia organizaţiilor româneşti în exclusivitate de către Competent Consulting, compania ce şi-a asumat misiunea de a contribui decisiv la dezvoltarea individuală şi organizaţională prin cele mai avansate metode bazate pe neuroştiinţe.

Întreaga sa activitate se desfăşoară sub deviza „Succesul dumneavoastră este profesia noastră”, adevăr de care s-au convins toţi clienţii săi.

profesioniștii succesuluiCOMPETENT CONSULTING s.r.l.
Facilităm găsirea și implementarea soluțiilor creatoare, prin tehnici de coaching, NLP, Design Thinking și inteligență emoțională.
suntem la un click distanțăActivăm pe Rețelele Sociale
Din 2004, promovăm tehnicile inovatoare de dezvoltare personală și profesională în tote mediile de comunicare.
avem expertiza cu care te putem ajutaDomenii de Excelență
Din 1990, facilităm și accelerăm dezvoltarea personală și profesională.
profesioniștii succesuluiCOMPETENT CONSULTING s.r.l.
Facilităm găsirea și implementarea soluțiilor creatoare, prin tehnici de coaching, NLP, Design Thinking și inteligență emoțională.
suntem la un click distanțăActivăm pe Rețelele Sociale
Din 2004, promovăm tehnicile inovatoare de dezvoltare personală și profesională în tote mediile de comunicare.

Copyright © 2004 – 2020, Competent Consulting s.r.l.. Toate drepturile rezervate. Imagini folosite cu licență de la Shutterstock.

Copyright © 2004 – 2020, Competent Consulting s.r.l.. Toate drepturile rezervate. Imagini folosite cu licență de la Shutterstock.

Competent Consulting