Putere Personală prin Coaching NLP

Omagiu lui Tony Robbins, primul Life Coach din lume

De mai bine de 15 ani, şi în România cărţile lui Tony Robbins despre puterea personală sunt printre primele lecturi care îndeamnă la auto-cunoaştere şi redefinirea propriei vieţi. Programele sale sunt o combinaţie de NLP şi coaching, ce oferă experienţa directă a beneficiilor pe care le asigură principalele două tehnologii de optimizare a vieţii personale şi profesionale.
Celor interesaţi să exploreze mai profund sau să folosească în mod profesionist transformările pe care le facilitează contactul cu puterea personală, Competent Consulting le oferă cadrul optim de formare vocaţională şi dezvoltare personală, prin cursurile de Practitioner NLP şi Life Coach NLP. Absolvenţii noştri nu doar că-şi trăiesc din plin viaţa, ci au şi competenţele necesare pentru a fi printre cei mai de succes coachi din România.
Participând la cursul de Life Coach NLP ce începe pe 26 februarie 2016, te poţi conecta pe deplin la puterea personală şi-ţi poţi redefini viaţa!

Cea mai influentă asociaţie de coachi la nivel mondial, ICF, defineşte coachingul drept
„parteneriatul stabilit cu clienţii în cadrul unui proces mental provocator şi creativ ce îi inspiră să-şi maximizeze potenţialul personal şi profesional”.
Pentru a reuşi, acest demers are nevoie şi de resurse interioare, nu doar de auto-cunoaştere şi motivare pentru a-ţi depăşi limitele. Resurse pe care Tony Robbins le-a condensat sub denumirea, extrem de sugestivă, de putere personală.
Calea cea mai directă şi eficientă de activare a puterii personale este cea oferită de programarea neuro-lingvistică (NLP). Prin observarea modului în care fiecare dintre noi ne construim propria percepţie asupra realităţii, prin intermediul gândurilor şi emoţiilor cu care ne descriem experienţele, tehnicile NLP permit ieşirea din automatismele comportamentale şi optimizarea acţiunilor noastre.
Tehnologia NLP a fost concepută pentru a maximiza accesul la puterea personală, pornind de la premisa că fiecare persoană are toate resursele interioare necesare pentru a se schimba, dar nu ştie cum să şi le activeze.
De aceea, coachingul NLP este cea mai eficientă modalitate de optimizare şi armonizare a tuturor aspectelor vieţii personale şi profesionale, precum şi de maximizare a exprimării potenţialului propriu şi a satisfacţiei faţă de propria viaţă. Prin sinergia tehnicilor NLP cu atitudinea plină de respect şi încredere specifică unui coach se facilitează şi accelerează mult obţinerea rezultatelor dorite de client.

Ce legătură există între coaching, NLP şi puterea personală?

Beneficiind de tehnicile de coaching NLP, clienţii se conectează plenar la puterea lor personală. Acest lucru le permite să-şi orienteze atenţia nu doar spre ceea ce se întâmplă în exterior, spre experienţele pe care le au (having, în engleză), ci şi spre interiorul propriei persoane. Aici descoperă rolul „trăirii” (being, în engleză), în privinţa alegerii şi aplicării răspunsurilor de la nivelul „acţiunii” (doing, in engleză).
Atenţia orientată conştient spre nivelul trăirii şi al acţiunii este esenţială pentru senzaţia de control, influenţă, fericire, împlinire şi contribuţie la propria viaţă.
Iar modul în care percepem evenimentele („trăirea”) este la fel de important ca şi răspunsurile noastre („acţiunea”).
Concentrarea - instrument al coachingului NLP.
În acest context, iată ce înseamnă să fii conectat/ă plenar la puterea ta unică, personală:
Când sunt conectat la trăire,
  • Sunt aliniat interior şi în armonie
  • Am acces uşor la creativitatea şi înţelepciunea mea
  • Aleg în mod conştient cum gândesc, simt şi acţionez
Când sunt conectat la acţiune,
  • Mă concentrez pe ceea ce doresc
  • Ştiu ce este cu adevărat important pentru mine
  • îmi realizez obiectivele cu succes şi mă simt împlinit/ă
Astfel, acţiunile pe care le realizăm sunt inspirate şi motivate din interiorul nostru. Acţiunea devine rezultatul firesc şi natural al faptului că fiinţa noastră este conectată cu cele mai profunde şi înţelepte părţi ale sale. Iar rolul coachului NLP este să orienteze atenţi clientului spre nivelul care este cel mai relevant în acel moment.

Cum facilitează coachii NLP accesul la puterea personală?

Iată un scurt ghid al unor tehnici specifice pe care le folosesc coachii NLP.

Puterea Personală

Concepte NLP

Procese sau Tehnici NLP

Trăire:
Aliniere interioară şi armonie Părţi şi Congruenţă
Niveluri logice
• Accesarea şi înţelegerea „părţilor” din noi înşine
• conflicte între „părţi”
• armonie între „părţi”
• Identitate şi misiune
• motivare prin alinierea dintre misiune, identitate, valori şi convingeri
Acces la creativitate şi înţelepciune Stări interioare
• Schimbarea stării interioare
• acccesarea excelenţei personale
• stări pline de resurse şi aducerea lor în situaţiile actuale
Alegerea conştientă a modului în care gândesc, simt şi acţionez
Submodalităţi şi Recadrare
Schimbarea Convingerilor
Poziţia perceptuală 1, 2 şi 3
• Schimbarea percepţiei asupra evenimentelor
• recadrarea convingerilor limitatoare
• Noi interpretări şi evaluări
• convingeri susţinătoare
• Dinamica relaţională prin alegerea unor percepţii diferite
Acţiune:
Concentrare pe ceea ce îmi doresc Obiective bine formulate • Crearea unui obiectiv clar, atractiv
Cunoaşterea motivaţiilor profunde Meta-Obiectiv
• Conectarea la gândurile şi emoţiile legate de ce este cu adevărat important
• alegerea acţiunilor
• conflicte aparente între diferitele căi de acţiune
Exersarea obiectivului Verificarea în viitor
• Imaginarea plenară a experienţei de a obţine ce ţi-ai dorit
• Găsirea omisiunilor dintr-un plan de acţiune înainte ca ele să se exprime
Aceste sunt doar câteva exemple ale modului în care folosesc NLP în coaching. Scurta listă îşi propune să vă stârnească curiozitatea pentru a explora mai departe profunzimea şi bogăţia soluţiilor din coachingul NLP.
Putere personală prin coachingul NLP

Ce beneficii au cei care aplică tehnicile NLP?

Pentru clienţi, coachingul NLP este un proces de clarificare a viselor, aspiraţiilor şi dorinţelor lor, urmat de definirea acţiunilor şi realizarea lor practică. Clienţii îşi observă automatismele de gândire şi cele emoţionale, îşi clarifică nevoile şi intenţiile şi fac schimbări; pe scurt, se conectează tot mai mult la puterea interioară şi astfel cresc. Se înţeleg mai profund şi fac progrese mai rapid, mai autentic atunci când sunt într-o relaţie de coaching.
Inventează moduri mai simple de interpretare a situaţiilor cu care se confruntă şi de luare a deciziilor. Pe parcurs, observă că îşi rafinează acţiunile. Sunt flexibili, creativi şi capabili de a răspunde adecvat atunci când apar noi provocări. îşi realizează proiectele cu senzaţia că trăiesc o aventură, plini de curiozitate, creativitate şi eficienţă. Sunt implicaţi, dedicaţi, pasionaţi. Şi adesea sunt curajoşi!
Pentru coachi, tehnicile NLP sunt o modalitate extrem de eficientă de descoperire şi schimbare a structurilor mentale şi emoţionale ale clientului.
În felul acesta sunt simultan extrem de flexibili, capabili să lucreze cu orice client şi orice subiect, precum şi extrem de eficienţi, deoarece nu pierd timpul ascultând o mulţime de informaţii nerelevante pentru proces. în plus, fiind ei înşişi puternic conectaţi la puterea interioară, sunt un model comportamental al modului în care prezenţa sa ne dă acces la resurse nelimitate şi ne susţine orice schimbare.

Cum mă pot conecta la puterea interioară?

Cea mai simplă şi eficientă soluţie este participarea la cursul de Life Coach NLP organizat de Competent Consulting începând cu 26 februarie 2016.
Te poţi înscrie chiar acum, făcând click aici.
Alături de Daniel şi Mariana Bichiş, Master Coachi NLP acreditaţi de ICI şi SNLP, vei descoperi mult mai mult decât este cuprins în cărţile lui Tony Robbins şi ale altor autori. Îţi vei redefini trăirile, astfel încât să devii facilitatorul acţiunilor şi experienţelor optime din viaţa clienţilor tăi.
Este ocazia să AI o experienţă unică, să FACI noi descoperiri şi schimbări în propria viaţă, astfel încât să TRĂIEŞTI viaţa pe care ţi-o doreşti cu adevărat.
profesioniștii succesuluiCOMPETENT CONSULTING s.r.l.
Facilităm găsirea și implementarea soluțiilor creatoare, prin tehnici de coaching, NLP, Design Thinking și inteligență emoțională.
suntem la un click distanțăActivăm pe Rețelele Sociale
Din 2004, promovăm tehnicile inovatoare de dezvoltare personală și profesională în tote mediile de comunicare.
avem expertiza cu care te putem ajutaDomenii de Excelență
Din 1990, facilităm și accelerăm dezvoltarea personală și profesională.
profesioniștii succesuluiCOMPETENT CONSULTING s.r.l.
Facilităm găsirea și implementarea soluțiilor creatoare, prin tehnici de coaching, NLP, Design Thinking și inteligență emoțională.
suntem la un click distanțăActivăm pe Rețelele Sociale
Din 2004, promovăm tehnicile inovatoare de dezvoltare personală și profesională în tote mediile de comunicare.

Copyright © 2004 – 2020, Competent Consulting s.r.l.. Toate drepturile rezervate. Imagini folosite cu licență de la Shutterstock.

Copyright © 2004 – 2020, Competent Consulting s.r.l.. Toate drepturile rezervate. Imagini folosite cu licență de la Shutterstock.

Competent Consulting