Opt motive pentru NLP cu Daniel Bichiș

Din 27 noiembrie 2015, a 16-a ediție a formării de Practitioner NLP

În ultima vreme, piața de dezvoltare personală este invadată de cursuri de NLP. În fața acestei oferte, este normal ca mulți să-și pună întrebarea: „Unde îmi pot investi în mod optim timpul și banii pentru a mă bucura de cât mai multe dintre beneficiile oferite de un astfel de program?”

Trainerii NLP excelenți sunt în egală măsură apreciați de cei ce beneficiază de rezultatele pe care le facilitează, dar și temuți și atacați de cei care nu știu decât să vorbească despre transformările pe care NLP le produce în viața personală și profesională.

Experții NLP au o atitudine extrem de pragmatică, orientată spre găsirea de soluții și aplicarea lor imediată. Le este străin cuvântul „încerc”, deoarece exact asta înseamnă: să te învârtești „în cerc”, fără a reuși ce ți-ai propus. Vor să facă o schimbare? O fac. Vor să aibă succes? Îl au. Vor să fie cunoscuți apreciați? Devin ceea ce-și doresc. Simplu, rapid și eficient.

Este ceea ce obțin și participanții la programul de Practitioner NLP organizat de Competent Consulting începând cu 27 noiembrie 2015, prezentat de Daniel Bichiș, singurul Master Trainer NLP român licențiat de Richard Bandler, co-creatorul NLP. Și pentru a-ți facilita alegerea, iată câteva criterii de diferențiere ce te pot orienta în luarea deciziei.

1. KISS – ce-i complicat devine simplu

Albert Einstein spunea că „oricine poate complica lucrurile – ai însă nevoie de geniu pentru a le face simple”. Și acesta este un motiv esențial pentru care învățarea NLP alături de Daniel Bichiș este atât de eficientă: elemente complicate ținând de lingvistică, neurofiziologie, psihologie analitică ori socială, antropologie, științele sistemelor etc. sunt prezentate simplu, clar, fără jargon.

2. Păstrează puritatea

Pe de altă parte, nu există titluri pompoase ori înșelătoare, care să sugereze lucruri ce sunt străine spiritului NLP. Tehnicile și modelele sunt prezentate așa cum au fost concepute de creatorii NLP: Richard Bandler, John Grinder, Robert Dilts, Tad James, Judith De Lozier.

Acesta este al doilea diferențiator: Daniel nu se ferește să predea „doar” NLP, deoarece cunoaște atât de bine acest domeniu interdisciplinar, complex și în continuă dezvoltare, încât nu are nevoie de alte adăugiri.

Iar vasta sa experiență i-a arătat că mai ales la nivelul de Practitioner NLP abaterile de la curricula stabilită de Society of NLP și IANLP sunt în detrimentul calității trainingului, privându-i pe participanți de informații și tehnici esențiale.

3. Menține rigoarea științifică

Tot Einstein adăugă apoi; „Fă lucrurile cât se poate de simple – dar nu mai simple de atât”. Ceea ce reprezintă un nou motiv pentru care programul de Practitioner NLP organizat de Competent Consulting este atât de apreciat de participanți: rigoarea științifică.

Psihologi, medici, ingineri sau lingviști – cu toții regăsesc concepte din propria specialitate, ce sunt prezentate corect și complet. Iar dacă apar întrebări, răspunsurile lui Daniel dovedesc o înțelegere aprofundată a fiecărui domeniu abordat.

Departe de a fi ceea ce americanii numesc „pop psychology”, o vulgarizare limitatoare și deformantă, un training NLP de calitate vă dezvoltă cunoștințele și abilitățile într-o mulțime de domenii conexe.

4. Furnizează experiențe autentice

Încă de la începuturi, cu 40 de ani în urmă, NLP a fost calificat de Daniel Goleman drept „cel mai puternic instrument de dezvoltare personală disponibil”. Iar între timp, tehnicile sale s-au dezvoltat și rafinat continuu, asigurându-i menținerea în poziția de lider. Pentru a-și produce efectele din acest punct de vedere, programul trebuie să fie de tip experiențial, pentru a oferi șansa ca toți participanții să descopere cum își pot regla fin mecanismele de interpretare a realității, luare a deciziilor și punere a lor în practică.

Aceasta cerință este însă greu de pus în practică de către trainerii neexperimentați, care nu știu să folosească transa, instalarea abilităților și dinamica proceselor inconștiente. De aceea, au de aceea tendința de a înlocui experiențele directe cu demonstrații.

Realizarea tehnicilor de către fiecare participant reprezintă alt motiv pentru care cursul de Practitioner NLP organizat de Competent Consulting este atât de eficient. Astfel se obțin efecte puternice în direcția dezvoltării personale, creșterii încrederii în sine și a stimei de sine, de conectare la talentele înnăscute și creare a unei vieți în acord cu propria devenire.

Detalii despre a 16-a ediție se găsesc pe www.practitioner-nlp.ro, împreună cu formularul de înscriere.

5. Asigură un context provocator și protector

O altă provocare adresată formatorilor NLP este reprezentată de complexitatea problemelor ce pot fi descoperite de către participanți, ce le impune o vastă experiență de coaching și/sau psihoterapie. În lipsa ei, cei neexperimentați au tendința (inconștientă) de a evita tehnicile profunde și a le minimiza rolul și importanța.

În schimb, Daniel Bichiș:

 • are pregătire de psihoterapeut experiențial, Gestalt și sistemic, este specializat în hipnoza ericksoniană și analiza reichiană,
 • are peste 15 ani de experiența de coaching și 7 ani de practică psihoterapeutică,
 • s-a format și lucrează sub directa îndrumare a trei dintre creatorii NLP: Richard Bandler, Judith DeLozier și Robert Dilts, de la care a preluat atât tehnicile cele mai avansate, cât și fascinația față de complexitatea și potențialul inconștientului uman.

De aceea, programele NLP conduse de el au un efect excepțional de eliberare de sub povara trecutului și de generare a unui viitor ce merită trăit, datorită aplicării eficiente și sigure a tehnicilor aprofundate, de ultimă generație.

6. Se bazează pe resursele limbii române

Să fii primul român care nu doar beneficiază de NLP, ci se și pregătește pentru a avea capacitatea de a-i învăța NLP pe alții este o imensă provocare și responsabilitate. În anul 2000, când Daniel Bichiș a fost certificat de Richard Bandler și Society of NLP în calitate de trainer, se traduceau în română primele cărți NLP, cele ale lui Anthony Robbins. A fost nevoie de încă 3-4 ani până când acest concept să intre în atenția publicului. Daniel Bichiș a folosit acest interval pentru a testa în cabinet tehnicile învățate în America și a le adapta limbii și mentalității românilor.

De aceea, motivul pentru care cele învățate în cursul de Practitioner NLP cu Daniel Bichiș se pot aplica atât de ușor este faptul că în loc să fie simple traduceri ale tehnicilor concepute în engleză, sunt de fapt adaptări a căror eficiență a fost deja verificată în practică.

De exemplu, în limba engleza se folosește cuvântul „acum” pentru a sugera trecerea atenției dinspre exterior spre interior și invers. L-ați auzit folosit în exces în reclame. A avut efect? V-ați dus chiar „acum” să cumpărați telefonul, detergentul sau parfumul prezentat? Sigur ca nu. Doar participanții la cursurile Competent Consulting află care este echivalentul românesc al lui „now” și beneficiază de efectele sale.

7. Valorifică la maxim investiția (ROI)

Cum scriam la început, un curs NLP este simultan o investiție financiară și una de timp. Ți-ai depune banii la o bancă ce-și desfășoară activitatea într-o baracă, doar pentru că oferă o dobânda puțin mai mare? Te-au convins pliantele lucioase primite în cutia poștală să scoți banii de la o bancă și să-i muți la alta, doar pentru că aveau poze frumoase și erau scrise persuasiv? Ai accepta să vezi un film pe care îl aștepți de multă vreme doar sub forma unui rezumat de 15 minute, pe motiv că așa ai economisi timp?
Atunci, ce poți spune despre o ofertă de training NLP:

 • făcută de o persoană necunoscută, despre care nu ai decât foarte puține informații,
 • ce nu conține descrierea structurii cursului, ci doar a beneficiilor la care să te aștepți și
 • nu este supusă verificărilor de calitate ale unor organisme independente și riguroase precum Society of NLP sau IANLP?

De aceea, principalul motiv pentru care atât de mulți preferă programul de Practitioner NLP ce va începe pe 27 noiembrie 2015 la U Business Center este grija și respectul față de propria investiție de timp și bani.

8. Conferă recunoaștere și prestigiu

Competent Consulting este singurul institut NLP din România ce asigură tuturor absolvenților cursurilor sale diplome cu triplă certificare internațională emisă de:

 • Richard Bandler și Society of NLP – SUA,
 • IANLP – Elveția,
 • International Association of NLP Institutes (IN) – Germania.

Recunoașterea și aprecierea de care se bucură Competent Consulting și Daniel Bichiș pe plan internațional sunt demonstrate de faptul că:

 • Daniel Bichiș este singurul român licențiat de Richard Bandler în calitate de Master-Trainer NLP,
 • Daniel Bichiș este singurul trainer NLP român ce este invitat de către Richard Bandler în calitate de asistent la trainingurile sale din Europa și Statele Unite,
 • Competent Consulting este singurul institut ce organizează participarea delegaților români la workshopurile prezentate în Europa de Richard Bandler și John LaValle (secretarul general al SNLP).

Alegerea firească - programul de Practitioner NLP cu Daniel Bichiș

După ce ai aflat principalele motive pentru care merită faci o formare de Practitioner NLP cu Daniel Bichiș, este momentul să decizi în ce fel veți folosi aceste informații.

Detaliile suplimentare despre a 16-a ediție se găsesc pe www.practitioner-nlp.ro, împreună cu formularul de înscriere.

Un detaliu important: au fost deja ocupate majoritatea locurilor, iar înscrierile sunt luate în considerare în ordinea primirii lor.

profesioniștii succesuluiCOMPETENT CONSULTING s.r.l.
Facilităm găsirea și implementarea soluțiilor creatoare, prin tehnici de coaching, NLP, Design Thinking și inteligență emoțională.
suntem la un click distanțăActivăm pe Rețelele Sociale
Din 2004, promovăm tehnicile inovatoare de dezvoltare personală și profesională în tote mediile de comunicare.
avem expertiza cu care te putem ajutaDomenii de Excelență
Din 1990, facilităm și accelerăm dezvoltarea personală și profesională.
profesioniștii succesuluiCOMPETENT CONSULTING s.r.l.
Facilităm găsirea și implementarea soluțiilor creatoare, prin tehnici de coaching, NLP, Design Thinking și inteligență emoțională.
suntem la un click distanțăActivăm pe Rețelele Sociale
Din 2004, promovăm tehnicile inovatoare de dezvoltare personală și profesională în tote mediile de comunicare.

Copyright © 2004 – 2020, Competent Consulting s.r.l.. Toate drepturile rezervate. Imagini folosite cu licență de la Shutterstock.

Copyright © 2004 – 2020, Competent Consulting s.r.l.. Toate drepturile rezervate. Imagini folosite cu licență de la Shutterstock.

Competent Consulting