NLP Medical: Limbajul Vindecării şi Sănătăţii

Abilităţi avansate de comunicare şi leadership pentru profesioniştii din domeniul sănătăţii

Doriţi să vă sporiţi impactul asupra pacieţilor, colegilor şi personalului de sprijin?
Doriţi să reuşiţi în demersurile terapeutice mai mult, mai uşor şi mai rapid?
Participaţi la un seminar gândit în mod specific pentru medici şi studenţii la medicină, condus de Dr. Garner Thomson, Director de Training al Society of Medical NLP, sprijinit de Sesmu Arbous, MD PhD NLP Master Practitioner, Carlos Elzo Kraemer, MD NLP Master Practitioner şi Joost van der Leij, NLP Master Trainer.
Locaţia: Amsterdam, Olanda
Perioada: Luni 29 – Miercuri 31 octombrie 2012

Prezentare generală

Problema

Domeniul îngrijirii sănătăţii se confruntă în prezent cu provocări cu totul deosebite. Se estimează că unul din 10 pacienţi internaţi în spitalele din Uniunea Europeană este victima unei erori medicale. O mare parte dintre aceste accidente (din nou un caz din 10) conduc la infirmităţi sau moarte.
Cifrele din alte zone ale lumii sunt încă mai îngrijorătoare. Potrivit unui raport prezentat de Dr. Barbara Starfield, MD, MPH, de la Johns Hopkins School of Hygiene and Health Public, erorile medicale – iatrogenezele – sunt în prezent a treia principală cauză de deces în Statele Unite, după cancer şi afecţiunile cardiace.

Soluţia

Numeroase studii, precum şi un set tot mai consistent de experienţe clinice, indică limpede că comunicarea reprezintă mult mai mult decât simpla transmitere de informaţii de la o persoană la alta.
Modul în care comunicăm – verbal şi nonverbal, conştient şi inconştient – poate avea impact asupra sănătăţii şi stării de bine fizice şi psihologice a ascultătorului, şi poate influenţa direct evoluţia clinică spre însănătăşire sau înrăutăţire.

Un vorbitor informat şi cu experienţă poate determina creşterea ratei de succes a terapiei cu până la 75%, influenţând şi funcţionalitatea fizică şi emoţională a ascultătorului, comparativ cu simpla aplicare a  tratmentului… oricare ar fi acesta.

Din 1998, Society of Medical NLP, o organizaţie independentă, ce se autofinanţează, a adresat această nevoie specifică a doctorilor, infirmierelor, psihologilor, psihiatrilor, dentiştilor, studenţilor la medicină şi profesioniştilor din domeniile asociate îngrijirii sănăţii, de toate specialităţile.
Societatea şi membrii săi se dedică valorificării şi popularizării rezultatelor cercetărilor ce vizează dezvoltarea unor opţiuni de tratament ne-farmacologice, neinvazive şi integratoare. Până în prezent, s-a oferit training de dezvoltare profesională acreditat, de educare a studenţilor, sprijin pentru dezvoltarea cabinetelor şi acordarea de consultanţă în domeniul Programării Neuro-Lingvistice Medicale™, precum şi dezvoltarea de abilităţi de comunicare avasate pentru sute profesionişti din domeniul sănătăţii din UK, Europa continentală, America de Nord, Canada, Australia, China şi India.
Această program a fost conceput de Garner Thomson, NLP Master Practitioner şi Trainer, Training Director al Society of Medical NLP, ţinând cont de nevoile specifice ale cadrelor medicale.

De-a lungul celor trei zile, participanţii vor învăţa principii fundamentate clinic şi tehnici practice care le vor permite să acceseze puterea de vindecare şi însănătoşire a limbajului.

Deoarece multe elemente şi abordări ale modelului de comunicare NLP medical sunt relevante şi în privinţa relaţiei dintre doctori şi pacienţii lor, precum şi cu colegii lor, acest curs dinamic şi experienţial se va concentra în primul rând pe elementele esenţiale ale comunicării eficiente, inclusiv managementul conflictelor şi relaţiile cu „persoanele dificile”.
Apoi ne concentrăm pe cele nouă abilităţi de comunicare necesare în trei domenii de relaţionare profesională:
 • medic-pacient,
 • medic-asistentă, şi
 • medic-medic.
În final, vom sugera direcţiile în care participanţii îşi pot dezvolta în viitor aceste cunoştinţe în domeniul lor de activitate.

Program

Prima Zi

Elemente de comunicare şi leadership:
 • Dincolo de sfătuire, convingere sau instruire. Înţelegerea celor opt moduri în care comunicăm
 • Măiestria în utilizarea fundamentelor comunicării eficiente; verificarea faptului că eşti pregătit să comunici şi ascultătorul este pregătit să primească mesajul
 • Originile şi obiectivele unui “limbaj de de vindecare şi însănătoşire”
 • Trecerea de la orientarea spre rezolvarea problemelor la orientarea spre soluţii (susţinerea pacientului vs. vindecarea bolii)
 • Primele 30 de secunde; cum impresiile iniţiale pot contamina o nouă relaţie
 • Crearea acordului, concordanţei şi aderenţei
 • O formulă pentru comunicarea de succes

Ziua a Doua

Mecanismele comunicării şi ale leadershipului:
 • Cum se activează empatia reală şi implicarea, fără burnout sau „contaminare emoţională”
 • „Citirea” persoanei cu care comunici şi evitarea problemelor înainte să apară
 • Valoarea „poveştii”; de ce ascultarea adecvată contează
 • Accesarea şi stabilizarea resurselor pozitive
 • Orientarea spre obiective de succes; consultaţia ca metodă de schimbare
 • Gândirea în timp; limbajul temporal, schimbarea permanentă
 • O formulă pentru soluţionarea problemelor

Ziua a Treia

Importanţa limbajului:
 • Cuvinte care rănesc, cuvinte care vindecă
 • Obţinerea unor informaţii de calitate; arta şi ştiinţa întrebărilor eficiente
 • Influenţa directă şi indirectă
 • Trei instrumente de persuasiune indirectă
 • Conceperea, realizarea şi menţinerea schimbării
 • Reunirea etapelor. Modelul de comunicare în trei părţi cu pacienţii, colegii şi alţi profesionişti din domeniul îngrijirii sănătăţii
 • Când timpul este preţios; cum să reuşeşti mai mult în mai puţin timp
 • Gestionarea conflictelor şi relaţia cu persoanele dificile
 • Orientarea spre viitor; aplicarea limbajuluji de vindecare şi însănătoşire în cazul a nouă domenii de comunicare din trei tipuri de relaţii: medic-pacient, medic-asistentă, şi medic-medic
Sesiune de Întrebări & Răspunsuri

Cu totul, un eveniment plin de informaţii şi oportunităţi incitante de atingere a excelenţei în relaţia cu pacienţii! Înscrie-te acum, fiindcă locurile sunt limitate!

profesioniștii succesuluiCOMPETENT CONSULTING s.r.l.
Facilităm găsirea și implementarea soluțiilor creatoare, prin tehnici de coaching, NLP, Design Thinking și inteligență emoțională.
suntem la un click distanțăActivăm pe Rețelele Sociale
Din 2004, promovăm tehnicile inovatoare de dezvoltare personală și profesională în tote mediile de comunicare.
avem expertiza cu care te putem ajutaDomenii de Excelență
Din 1990, facilităm și accelerăm dezvoltarea personală și profesională.
profesioniștii succesuluiCOMPETENT CONSULTING s.r.l.
Facilităm găsirea și implementarea soluțiilor creatoare, prin tehnici de coaching, NLP, Design Thinking și inteligență emoțională.
suntem la un click distanțăActivăm pe Rețelele Sociale
Din 2004, promovăm tehnicile inovatoare de dezvoltare personală și profesională în tote mediile de comunicare.

Copyright © 2004 – 2020, Competent Consulting s.r.l.. Toate drepturile rezervate. Imagini folosite cu licență de la Shutterstock.

Copyright © 2004 – 2020, Competent Consulting s.r.l.. Toate drepturile rezervate. Imagini folosite cu licență de la Shutterstock.

Competent Consulting