NLP facilitează schimbările profesionale şi organizaţionale

Poți ignora cel mai eficient instrument al schimbării?

Majoritatea companiilor importante şi-au propus în prezent să treacă de la o operare extensivă la una intensivă.
De aceea, tot mai des sunt adoptate strategiile care facilitează învăţarea organizaţională, responsabilizarea şi implicarea tuturor angajaţilor, creerea mediului propice Managementului Total al Calităţii etc.
Cu toate că aceste iniţiative pornesc de la cele mai bune intenţii şi încearcă adaptarea unor soluţii ce funcţionează în alte medii de afaceri, foarte adesea se transformă în noi surse de tensiuni şi conflicte.
NLP oferă mijloacele prin care managerii pot implementa cu succes asemenea evoluţii organizaţionale, asigurând în acelaşi timp sprijinul necesar persoanelor implicate sau celor care sunt afectate de aceste schimbări.
Programarea neurolingvistică (NLP) a descoperit cum gândesc, cum învaţă şi cum acţionează oamenii atunci când obţin rezultate excelente. De asemenea, a dezvoltat tehnicile prin care aceste succese pot fi învăţate şi reproduse şi de alte persoane.
„NLP este diferenţa care face diferenţa dintre cei care reuşesc şi cei care doar încearcă”, afirmă Daniel Bichiş, trainer NLP de la Competent Consulting. Şi continuă:
Prin NLP se dezvoltă abilităţile intra- şi interpersonale de comunicare, motivare, influenţare, negociere şi conducere. De ce altceva aţi mai avea nevoie pentru a avea succes şi a deveni chiar dumneavoastră un model de persoană cu succes?”.
Misiunea pe care şi-a asumat-o Competent Consulting, de a pune la dispoziţia comunităţii de afaceri din România cele mai noi şi mai puternice instrumente de dezvoltare a acestor abilităţi, începe să dea roade. În numărul 71 al revistei Cariere (9-22.02.2006) este prezentat cursul de Business NLP Practitioner organizat în cooperare cu NLP Akademie – Elveţia. Este subliniat faptul că „acest curs merge dincolo de simpla prezentare a unor aplicaţii: transferă competenţe, dezvoltă aptitudini şi crează premizele succesului”.
În plus, beneficiază de dublă certificare internaţională, asigurată de Society of NLP – SUA şi IANLP – Elveţia.
Programul cursului se va concentra pe teme precum:
  • managementul schimbării,
  • învăţarea organizaţională,
  • abilităţile de lidership,
  • gândirea strategică şi sistemică,
  • gestionarea relaţiilor cu oamenii etc.
Se vor dezvolta de asemenea abilităţile necesare pentru a-i putea convinge, motiva şi conduce pe ceilalţi, pentru a comunica, delega şi negocia mai eficient.
În plus, se dezvoltă abilităţile de facilitator, care permit o eficienţă crescută în conducerea şedinţelor, în evaluarea rapoartelor, în oferirea unui feedback, întărind aspectele pozitive din cadrul organizaţiei şi susţinând subalternii în timpul schimbărilor sau crizelor.

Tehnicile NLP dezvoltă şi creativitatea, capacitatea de a identifica rapid elementele esenţiale ale unei probleme şi a genera soluţii pertinente, susţinute de decizii prompte şi prezentări motivante.

Programul a fost special conceput pentru managerii de nivel middle şi top, fiind o completare firească a unui program MBA.
Trainingul este de tip experienţial, combinând studii de caz, jocuri de rol, tehnici specifice NLP şi instrumente de evaluare. În plus, pentru a asigura transferul optim de competenţe în activitatea delegaţilor, fiecare dintre aceştia va efectua un studiu de aplicare a tehnicilor şi conceptelor NLP în propria organizaţie.
În seminarii de weekend desfăşurate de-a lungul anului 2006, echipa de traineri formată din Ueli Frischknecht (secretar general al IANLP), Megha Baumeler (Master Trainer IANLP) şi Daniel Bichiş (Fellow Trainer IANLP, trainer certificat SNLP) va lucra cu un grup de 12 delegaţi, ce vor fi prezenţi începând cu 24 februarie, la U Business Center din Bucureşti.
În acest fel, încă înainte de sfârşitul acestui an, mediul de afaceri va putea beneficia de acţiunile unui prim grup de elită de Masters of Brain Administration.
 Denumirea Business NLP Practitioner® este marcă înregistrată a Competent Consulting.
profesioniștii succesuluiCOMPETENT CONSULTING s.r.l.
Facilităm găsirea și implementarea soluțiilor creatoare, prin tehnici de coaching, NLP, Design Thinking și inteligență emoțională.
suntem la un click distanțăActivăm pe Rețelele Sociale
Din 2004, promovăm tehnicile inovatoare de dezvoltare personală și profesională în tote mediile de comunicare.
avem expertiza cu care te putem ajutaDomenii de Excelență
Din 1990, facilităm și accelerăm dezvoltarea personală și profesională.
profesioniștii succesuluiCOMPETENT CONSULTING s.r.l.
Facilităm găsirea și implementarea soluțiilor creatoare, prin tehnici de coaching, NLP, Design Thinking și inteligență emoțională.
suntem la un click distanțăActivăm pe Rețelele Sociale
Din 2004, promovăm tehnicile inovatoare de dezvoltare personală și profesională în tote mediile de comunicare.

Copyright © 2004 – 2020, Competent Consulting s.r.l.. Toate drepturile rezervate. Imagini folosite cu licență de la Shutterstock.

Copyright © 2004 – 2020, Competent Consulting s.r.l.. Toate drepturile rezervate. Imagini folosite cu licență de la Shutterstock.

Competent Consulting