Inteligenţa emoţională vă creşte eficienţa profesională

Aflaţi în avanpremieră în ce fel

Studiul „Inteligenţa emoţională la locul de muncă – 2007” este în plină desfăşurare, iar rezultatele sale incep să se contureze.
Chestionarul accesibil pe acest site vă permite atât să vă măsuraţi gratuit nivelul de inteligenţă emoţională (EQ), cât şi să aveţi acces la raportul studiului din luna iulie.
Acesta va prezenta în premieră impactul real pe care inteligenţa emoţională îl are asupra companiilor româneşti, precum şi asupra managerior şi angajaţilor acestora.
De asemenea, va fi o evaluare a nivelului de stres profesional la care sunt supuşi angajaţii de la diferite niveluri ierarhice din instituţiile, companiile şi organizaţiile ce activează în România.
Competent Consulting – liderul formărilor NLP de clasă business şi al aplicaţiilor organizaţionale ale inteligenţei emoţionale (EQ) – desfăşoară un proiect pe cât de interesant, pe atât de ambiţios: studiul „Inteligenţa emoţională la locul de muncă – 2007”.
Acesta îşi propune colectarea în premieră de informaţii referitoare la:
  • tipurile de emoţii manifestate în cadrul companiilor româneşti,
  • impactul lor asupra eficienţei activităţii şi a gradului de stres ocupaţional,
  • nivelul de inteligenţă emoţională (EQ) al persoanelor aflate pe diferite trepte ierarhice.
Rezultatele vor fi disponibile în jurul datei de 15 iulie 2007 sub forma unui raport descriptiv, ce va fi distribuit gratuit tuturor participanţilor la acest studiu. Ulterior, în jurul datei de 15 octombrie, va fi lansat şi raportul aprofundat cuprinzând interpretările analizelor statistice.

Rezultate preliminare

Prelucrarea preliminară a răspunsurilor date de participanţii la studiu în primele două săptămâni de colectare a datelor prezintă deja informaţii extrem de interesante.
Vă prezentăm câteva observaţii legate de influenţa emoţiilor asupra eficienţei profesionale. Există corelaţii cu grad înalt de semnificaţie între nivelul acesteia şi:
  • capacitatea de a ne recunoaşte emoţiile şi a le permite să se exprime,
  • echilibrul emoţional, adică abilitatea de a ne gestiona emoţiile astfel încât să dăm curs preponderent emoţiilor pozitive,
  • nivelul inteligenţei emoţionale, adică abilitatea de a folosi emoţiile pentru a evalua mai profund situaţiile cu care ne confruntăm şi a lua deciziile cele mai potrivite.

Acest lucru este demonstrează că încercarea de eliminare a emoţiilor din cadrul activităţii profesionale nu numai că este imposibilă, ci are efecte nedorite, de reducere a eficienţei profesionale.

Rezultatele obţinute sugerează că managerii trebuie să devină capabili să gestioneze nu doar procesele sau comunicarea cu angajaţii, ci şi tipul şi nivelul emoţiilor pe care li le produce activitatea profesională.
„Gestionarea stării de motivare a echipei – una dintre cele mai dificile sarcini ale unui manager – nu poate fi realizată fără o bună gestionare a emoţiilor”
subliniază Daniel Bichiş.
Am constatat existenţa unei corelaţii negative puternice între lipsa de implicare în activitatea organizaţiei şi nivelul de inteligenţă emoţională. Aceasta ne permite să afirmăm că intervenţiile organizaţionale bazate pe dezvoltarea inteligenţei emoţionale şi modificare echilibrului emoţional în favoarea emoţiilor pozitive pot aduce şi companiilor româneşti aceleaşi beneficii pe care le-au produs companiilor americane sau vest-europene. Efectele acestui se vor reflecta cu certitudine în calitatea managementului din următorii ani.”
Chestionarul a fost accessibil online pe situl www.competent.ro, până pe data de 30 aprilie 2007.
Suntem convinşi că toţi cei care ne-au urmărit activitatea ne vor sprijini în ducerea la bun sfârşit a acestui proiect de interes general. În schimbul celor 25-30 de minute alocate completării chestionarului de colectare a datelor, participanţii beneficiază atât de evaluarea gratuită a nivelului de inteligenţă emoţională, cât şi de accesul la informaţiile extrem de interesante cuprinse în raportul descriptiv din iulie,
precizează Mariana Bichiş, managerul companiei.
Deviza companiei este „Succesul dumneavoastră este profesia noastră”. Şi pentru v-au obişnuit deja cu un înalt nivel de eficienţă al trainingurilor şi intervenţiilor vizând dezvoltarea organizaţională, profesioniştii de la Competent Consulting investesc de acum în succesele dvs. viitoare.
profesioniștii succesuluiCOMPETENT CONSULTING s.r.l.
Facilităm găsirea și implementarea soluțiilor creatoare, prin tehnici de coaching, NLP, Design Thinking și inteligență emoțională.
suntem la un click distanțăActivăm pe Rețelele Sociale
Din 2004, promovăm tehnicile inovatoare de dezvoltare personală și profesională în tote mediile de comunicare.
avem expertiza cu care te putem ajutaDomenii de Excelență
Din 1990, facilităm și accelerăm dezvoltarea personală și profesională.
profesioniștii succesuluiCOMPETENT CONSULTING s.r.l.
Facilităm găsirea și implementarea soluțiilor creatoare, prin tehnici de coaching, NLP, Design Thinking și inteligență emoțională.
suntem la un click distanțăActivăm pe Rețelele Sociale
Din 2004, promovăm tehnicile inovatoare de dezvoltare personală și profesională în tote mediile de comunicare.

Copyright © 2004 – 2020, Competent Consulting s.r.l.. Toate drepturile rezervate. Imagini folosite cu licență de la Shutterstock.

Copyright © 2004 – 2020, Competent Consulting s.r.l.. Toate drepturile rezervate. Imagini folosite cu licență de la Shutterstock.

Competent Consulting