Tipărire

Daniel Bichiş

Master-Trainer NLP (SNLP), Master Coach Trainer (ICI), EQ Coach and Consultant (MHS)

Training Partener al Competent Consulting

Absolvent al Universităţii Bucureşti - Fac. de Biologie, Secţia Biochimie în calitate de şef de promoţie, precum şi al Facultăţii de Sociologie-Psihologie, secţia Psihologie, a Universităţii Spiru Haret.

A lucrat în controlul calităţii, în cercetarea farmaceutică şi a fost cadru didactic la Universitatea Bucureşti, Fac. de Biologie.

În anii 1991 şi 1992 a fost Guest Researcher la Université Libre Notre-Dame de la Coeur din Namur, Belgia.

În iunie 1990 a creat, împreună cu soţia sa, Mariana Bichiş dintre primele firme de consultanţă perso­nală (coaching) din Bucureşti, care îşi continuă în prezent activi­tatea sub denumirea Competent Consulting. În felul acesta şi-a creat cadrul pentru a pune în practică convingerea sa fundamentală:

atunci când cineva crede în tine şi în potenţialul tău, îţi poţi schimba nu doar situaţia actuală, ci întreg cursul vieţii; de aceea, nimic nu este mai important decât o viaţă dedicată acestui scop.

În perioada 1997-2000 a urmat un program intens de dezvoltare personală şi formare în coaching şi psihoterapie, cu prof. dr. Iolanda Mitrofan (psihoterapie experienţială), prof. dr. Irina Holdevici (hipnoză clasică şi ericksoniană), prof. dr. Mihaela Minulescu (psihodiagnostic proiectiv), dr. André Moreau (Belgia - Gestalt terapie, ana­li­ză tranzacţională), Françoise Burton (Franţa - analiză reichiană), prof. dr. Luigi Baldaschini (Italia - psihoterapie sistemică). În total, a acumulat peste 1.200 de ore de formare, dezvoltare personală şi supervizare.

În 1998 a devenit Practitioner NLP, iar în 1999 Master-Practitioner NLP, urmând cursu­rile NLP Institut Zürich, sub îndrumarea lui Ronald Amsler.

Din anul 2000 este Trainer NLP, în urma cursurilor urmate la Anaheim, Cali­fornia cu Richard Bandler şi John La Valle; în acelaşi an a deschis şi primul cabinet de NLP-Coaching din Bucureşti.

Daniel Bichis impreuna cu Richard Bandler in anul 2000, la Anaheim CA.

S-a perfecţionat ca trainer NLP alături de Richard Bandler, Robert Dilts, Stephen Gilligan şi Judith DeLozier, John La Valle (SUA), Julie Hay şi Peter Emery (Anglia), Julie Hay şi Peter Emery (Anglia), Karl şi Nandana Nielsen (Germania), Ronald Amsler, Ueli Frischknecht şi Megha Baumeler (Elveţia).

În 2004 a demarat o serie de conferinţe şi workshopuri de prezentare a NLP şi de utilizare a sa în dezvoltarea profesională şi personală, precum şi în rezolvarea pro­blemelor de cuplu. A fost solicitat de companii private, cluburi sportive şi instituţii pentru a da consultanţă şi a ţine traininguri pe teme de executive team building, comunicare cu clienţii şi interdepartamentală, dezvoltare a abilităţilor manageriale.

Începând cu anul 2007, este singurul trainer NLP român invitat să facă parte din stafful workshopurilor şi cursurilor ţinute de Richard Bandler în Europa, în calitate de trainer-asistent.

Daniel Bichiş - asistent al Dr. Richard Bandler la Londra, 2013

În 2011 a fost cooptat în cadrul prestigioasei La Valle Training Team, ce reuneşte pe cei mai buni traineri din cadrul SNLP la nivel mondial, pentru a asigura calitatea optimă a seminariilor şi cursurilor susţinute de Richard Bandler şi John La Valle.

În 2011 a devenit Master Trainer NLP licenţiat de Richard Bandler şi Society of NLP, prima persoană din Europa de Est care primeşte această recunoaştere a contribuţiei aduse la promovarea şi dezvoltarea NLP.

În anul 2006 a fost certificat ca Trainer şi Coach de inteligenţă emoţională de 6 Seconds-SUA, iar în 2007 drept Consilier EQi şi EQ360 de MHS-Canada.

Din 2013 este membru al ICF (international Coach Federation), SUA.

De-a lungul anilor a colaborat cu multe publicaţii (Evenimentul Zilei, Cotidianul, Gândul, Libertatea, Capital, Pri­virea, Biz, Cariere, Chief Executive, AIDA) şi posturi de televiziune (TVR-1 şi 2, ProTV, Antena 1 şi 2, Prima TV, Acasă, Realitatea TV, The Money Channel, Naţional TV, Digi 24).