22
Iunie
2006

Un trainer bun dă viaţă NLP

Interviu cu Ueli Frischknecht, secretar general al IANLP

Un trainer bun dă viaţă NLP
Ueli a fost prima persoană cu care m-am întâlnit atunci când am ajuns în holul hotelului Dorint-Sanssouci din Potsdam. La fel ca mine, venise să participe la Primul Congres Mondial de NLP şi se grăbea să ajungă la ceremonia de deschidere.
Era exact aşa cum îl percepusem din mesaje şi convorbirile telefonice: empatic, foarte deschis, dornic să ajute şi să colaboreze.
Iar în cursul după-amiezei, când a prezentat alături de Megha Baumeler excelentul workshop cu tema „Emotional Leadership”, s-a dovedit a fi şi un trainer excepţional, care combină competenţa cu umorul, contactul excelent cu un grup de peste 60 de persoane cu controlul stării emoţionale a participanţilor.
Şi mi-a fost clar că Ueli nu şi-a câştigat poziţia de secretar general al uneia dintre cele mai importante organizaţii NLP prin manevre de culise sau lobby, ci pe baza meritelor reale pe care le are, prin recunoaşterea de către colegi a valorii sale excepţionale. 

Seara, la cina festivă, am convenit că după terminarea congresului îmi va acorda un interviu, care să permită publicului românesc să-l cunoască. Aşa că pe o terasă cu mesele ude de ploaia care ropotise până puţin înainte de ceremonia de închidere, dar care era acum scăldată de razele generoase ale soarelui ce boltiseră un minunat curcubeu, am consemnat următoarea discuţie legată de IANLP şi viitorul NLP.

Ce scop urmăresc organizaţiile mondiale de tipul IANLP?

Programarea neurolingvistică (NLP) are cu certitudine un mare potenţial de a crea viziuni. Cele trei decenii de existenţă a NLP demonstrează că aproape toţi cei care au intrat în contact cu NLP i-au detectat potenţialul şi l-au valorificat într-un fel sau altul.
Unii au descoperit că NLP este un mijloc excelent de a face o mulţime de bani. Şi chiar este. Dar aceasta pare a fi mai degrabă o viziune limitată pentru setul atât de util de metode şi modele pe care ni le oferă NLP.
IANLP se simte răspunzătoare pentru sprijinirea trainerilor care predau NLP şi care îşi propun pe lângă obţinerea unui câştig material şi să contribuie la schimbarea calităţii lumii în care trăim, prin schimbarea calităţii propriilor vieţi şi a vieţilor celor cu care lucrează.
 
Ani de-a rândul John Grinder, unul dintre cei doi fondatori ai NLP, ne-a tot reamintit că una dintre marile greşeli pe care le-au făcut în anii de descoperire a NLP a fost faptul că au produs „tehnicieni”. Oameni care puteau să „facă” NLP cu ceilalţi oameni, dar nu şi cu ei înşişi.
Aceasta este „suprema nebunie”, după cum spune el. Să foloseşti instrumentele excelente ale NLP pentru a-i influenţa pe ceilalţi să-şi modifice comportamentele, fără a putea (şi a vrea) să mă influenţez pe mine însumi pentru a-mi schimba viaţa.
Viziunea IANLP este cea a unui NLP predat şi utilizat în conformitate cu standarde etice şi de calitate ridicate. Asta înţelegem noi din îndemnul lui Robert Dilts: „să creăm o lume în care oamenii să-şi dorească să trăiască”.
Acest obiectiv poate fi atins prin activitatea tuturor trainerilor NLP din lume. Depinde de noi, trainerii NLP, ce viziune a lumii creăm şi în ce fel trăim în ea, oferindu-i NLP statutul pe care îl merită. Să invităm mii şi mii de persoane să folosească acest excelent instrument de comunicare, pentru a le ajuta să se înţeleagă mai bine şi să-şi rezolve problemele prin comunicare deschisă şi bazată pe încredere. Respectând valorile, celebrând diferenţele, creând oameni minunaţi, capabili să se bazeze pe propriile forţe şi să se autoafirme. Poate că nu vom salva planeta, dar fără îndoială putem acţiona în această direcţie, cu dragoste.
Sigiliul IANLP demonstrează studenţilor că au fost pregătiţi în conformitate cu standardele internaţionale şi că trainerul pe care îl au este membru al celei mai mari organizaţii a trainerilor din lume. În calitate de secretar general al IANLP doresc să stau la dispoziţia tuturor membrilor, denumiţi Fellow Trainer, pentru a-i sprijini în oferirea unui NLP de calitate conaţionalilor lor.
 

Care este viziunea ta despre NLP şi asupra rolului trainerului?

Viziunea mea despre NLP este foarte largă. Cred că NLP este metoda prin care ne putem da formă propriei vieţi şi care poate va fi predată în şcolile primare, cândva. Poate că atunci nici măcar nu se va mai numi NLP.
Dar fără îndoială este instrumentul prin care independenţa, capacitatea de a-ţi rezolva singur problemele, orientarea spre atingerea unui scop şi utilizarea optimă a resurselor devin realitate. Este mijlocul prin care se pot implementa strategii utile în viaţa de zi cu zi a oricui. 
Privit astfel, NLP are un potenţial nelimitat. Atât în privinţa vieţii cotidiene, cât şi a aplicaţiilor din lumea business. Lumea de azi ne oferă o mulţime de exemple referitoare la situaţiile în care NLP poate fi util.

Domeniul meu de competenţă este consultanţa de afaceri. Cu 20 de ani în urmă, când am încercat să introduc o viziune holistică asupra afacerilor, prin incorporarea valorilor personale şi a viziunilor în regulile etice şi obiectivele unei companii, abordarea mea părea ieşită din comun.
Instrumentele NLP ne permit să descoperim că o afacere serioasă poate fi şi distractivă ori fascinantă. În plus, orientarea afacerilor spre valori facilitează atât interacţiunea dintre companie şi clienţii săi, cât şi cooperarea la nivelul societăţii.
În privinţa viziunii mele despre trainerii buni, în primul rând trebuie să posede cunoştinţe aprofundate de NLP şi să stăpânească o mulţime de tehnici şi metode de predare.
Dar mai ales trebuie să fie un model viu - adică să poată preda NLP prin utilizarea NLP. Denumesc această abordare „învăţare dinamică”. Am convingerea fermă că umanitatea a acumulat deja suficiente reţete, suficient know-how.
În vreme ce bunicii şi părinţii noştri trebuiau să se lupte pentru a primi informaţie (într-o epocă a cantităţii), în prezent accesul la informaţie este foarte facil. Se pune mai degrabă problema selecţionării informaţiei după valoare (calitate) şi - ai ales - să ai capacitatea de a implementa acea informaţie în viaţa de zi cu zi (competenţă).
Cu alte cuvinte, mi se pare că o vreme umanitatea avea la dispoziţie informaţiile despre cum se poate face pace, dar i-a lipsit abilitatea de a aplica această informaţie în viaţa reală.

NLP este un model al acumulării de competenţe.

De aceea, un training NLP de calitate se ocupă mai mult cu „aplicarea” şi „antrenarea” decât cu „ascultarea” şi „notarea”. De aceea, trainerul NLP bun trebuie mereu „să facă” ceea ce spune, să conceapă un scenariu atractiv, care să transfere NLP în corpul, în abilităţile şi comportamentul inconştient al studenţilor.
 

Care este percepţia asupra NLP în Elveţia, ce apreciezi cel mai mult din activitatea ta de acasă?

Cu 20 de ani în urmă, cei angrenaţi în NLP nu vorbeau prea mult despre ce este acesta, ceea ce le permitea să fie comunicatori extrem de eficienţi.
În prezent, pentru persoanele angrenate în activităţi de comunicare a devenit un semn de profesionalism să aibă o certificare NLP.
Alături de ceilalţi traineri din Elveţia, sunt mândru că am ajuns ca NLP să aibă o asemenea reputaţie în rândul publicului. În acelaşi timp, mai există mai mulţi utilizatori potenţiali ai NLP decât persoane care au urmat un training NLP, precum şi oameni care nici măcar nu au aflat că există NLP. Astfel că  simţim că piaţa potenţială continuă să fie mare şi că mai avem extrem de mult de muncit.
Ueli şi Megha - doi traineri care dau viaţă NLPDe exemplu: în urmă cu 10 ani, când am trimis materiale despre NLP psihologilor şcolari, mulţi dintre ei ne-au returnat plicul, spunând că „ni se pare că NLP are puţine aplicaţii în domeniul nostru”. În prezent, Ministerul Învăţământului din Elveţia organizează traininguri NLP exact pentru acest public.
 
Personal, îmi place foarte mult să ajut oamenii „să-şi găsească propria cale”. Consider că aceasta este unul dintre marile privilegii ale trainerilor NLP, deoarece munca este mereu nouă şi provocatoare. Faptul că pot percepe lumea prin modelele NLP îmi menţine tinereţea, vitalitatea şi curiozitatea, lucru care-mi produce foarte multă plăcere.
Uneori, atunci când sunt în faţa oamenilor cu care lucrez, mă ascult ce spun şi sunt uimit de unde îmi vin în minte atâtea idei noi şi glume şi metafore! Cu o secundă înainte, nici una dintre ele nu era în mintea mea - şi iată că acum ţâşnesc de pe buzele mele şi ne conduc spre noi teritorii ale gândirii sau râsului (un loc pe unde e bine să trecem mereu).
 
Prev
Next »