21
Ianuarie
2008

Tripla certificare în NLP

Recunoaşterea valorii absolvenţilor noştri

Tripla certificare în NLP
Competent Consulting - liderul formărilor NLP de clasă business - a înmânat sâmbătă, 19 ianuarie 2008, certificatele de Practitioner şi Master-Practitioner NLP absolvenţilor cursurilor sale de formare desfăşurate în anul 2007.
Certificatele, emise de Society of NLP - SUA, International Association for NeuroLinguistic Programming - Elveţia şi International Association of NLP Institutes - Germania, le conferă deţinătorilor cea mai largă recunoaştere pe plan mondial a competenţelor lor în domeniul programării neurolingvistice.
 
Într-o atmosferă extrem de relaxată şi plină de căldură, cei aproape 40 de absolvenţi ai cursurilor de formare Business NLP Practitioner®, NLP Practitioner™ şi NLP Master-Practitioner™ organizate în anul 2007 de către Competent Consulting s-au reunit pe 19 ianuarie 2007 la U Business Center, pentru ceremonia decernării certificatelor de absolvire.
Pentru toţi participanţii, acesta a fost un prilej de bilanţ şi de împărtăşire a reealizărilor de până acum şi a obiectivelor viitoare.
Competent Consulting - liderul formărilor NLP de clasă business - este singurul institut român de formare în NLP abilitat să emită triplă certificare, din partea:
 • Society of NLP - SUA, certificatele fiind semnate de Richard Bandler, co-creatorul NLP,
 • International Association for NeuroLinguistic Programming - Elveţia şi 
 • International Association of NLP Institutes - Germania. 
În acest fel, se asigură absolvenţilor cea mai largă recunoaştere pe plan european şi internaţional a competenţelor lor în domeniul programării neurolingvistice, datorită asigurării calităţii corespunzătoare a trainingurilor şi aderării la cele mai complete şi complexe norme curriculare.
Acest lucru a fost confirmat de către unii dintre participanţi, cărora menţionarea studiilor în domeniul NLP certificate de SNLP le-a asigurat succesul la angajarea de către companiile multinaţionale sau de asigurări.
De asemenea, toţi absolvenţii au semnalat efectele extrem de pozitive pe care le-a avut formarea NLP asupra activităţii profesionale, indiferent dacă este vorba despre întreprinzători, manageri generali, manageri HR sau de vânzări, psihoterapeuţi, profesori universitari, ingineri, economişti, traineri.
Tuturor le-a fost extrem de uşor să aplice în practică conceptele şi tehnicile învăţate, obţinând rezultate remarcabile: 
 • evoluţii spectaculoase ale carierei,
 • creşterea semnificativă a veniturilor,
 • eficienţă sporită, urmată de recunoaşterea corespunzătoare a meritelor,
 • îmbunătăţirea semnificativă a relaţiilor cu cei din jur,
 • scăderea dramatică a nivelului de stres profesional.
Dar încă mai impresionante au fost relatările referitoare la schimbările produse în viaţă datorită dezvoltării personale facilitate de formarea NLP.
„În viaţa mea s-a produs anul trecut un eveniment extrem de tragic, care m-ar fi dărâmat psihic dacă nu aş fi avut la dispoziţie tehnicile învăţate la curs. Iar acum, după ce le-am simţit pe deplin eficienţa, doresc să mă dedic consilierii personale, astfel încât să le fac accesibile celor ce trec prin astfel de situaţii dramatice”, povestea una dintre absolvente.
„Mi-am schimbat complet relaţia cu soţul şi copilul meu”, povestea o altă participantă, „şi aproape nu-mi vine să cred cât de furmoasă şi plăcută îmi este viaţa acum”.
Mai mulţi au folosit aceeaşi exprimare:
Mă conving, zi de zi, cât de bine funcţionează tot ceea ce am învăţat aici. M-am obişnuit deja ca viaţa mea să fie plină de lucruri pe care cei din jur le consideră extraordinare, dar eu ştiu exact când şi cum le-am declanşat.”
Iar când una dintre absolvente a relatat plină de umor călătoria la Viena cu avionul, alături de fiica sa de 3 ani, ce s-a desfăşrat fără niciun fel de incidente, în ciuda fobiei de avion pe care o manifesta anterior, cu toţii şi-au adus aminte de efectele pe care eliberarea de frici şi fobii le-au avut asupra lor.
După ce a ascultat relatările tuturor, Daniel Bichiş, primul român certificat ca trainer NLP în anul 2000 de către Richard Bandler, a comentat:
„În întreaga lume se foloseşte modelul lui Donald Kirkpatrick de evaluare a eficienţei unui training. Acesta identifică patru niveluri de impact, trainingul fiind considerat cu atât mai bun cu cât produce mai multe efecte la nivelurile superioare:
 • reacţia participanţilor, adică nivelul de interes şi implicare în timpul trainingului,
 • învăţarea, reprezentată de capacitatea de a reproduce informaţiile şi abilităţile achiziţionate,
 • modificările comportamentale în sensul urmărit de training, respectiv
 • rezultatele înregistrate în activitatea profesională şi în viaţa personală.
Feedbackul pe care ni l-aţi oferit ne-a confirmat că:
 • organizarea cursurilor a fost adecvată, transformându-le în experienţe profunde de autodescoperire şi dezvoltare personală,
 • prezentarea informaţiilor şi exerciţiilor a fost adecvată, astfel încât v-a facilitat învăţarea şi v-a permis trecerea cu succes a examenului de certificare,
 • s-au produs modificări comportamentale durabile, ce v-au sporit flexibilitatea şi adaptabilitatea, astfel încât
 • în viaţa tuturor au apărut cel puţin rezultatele pe care vi le-aţi propus, dar de fapt cu mult mai mult decât v-aţi dat voie să speraţi iniţial.
În plus, la mulţi dintre voi s-a manifestat şi al cincilea nivel:
 • generarea de noi informaţii şi tehnici, ce pot fi utilizate pentru dezvoltarea procesului de învăţare.
În acest fel, s-a manifestat caracterul generativ al cursurilor NLP, iar dvs. aţi dovedit că v-aţi însuşit nu doar litera, ci şi spiritul NLP”.
Mariana Bichiş, managerul Competent Consulting, a prezentat obiectivele viitoare ale companiei: „De-a lungul anului 2008, nu doar că vom continua să furnizăm cursurile deja tradiţionale de Business NLP Practitioner, Practitioner şi Master-Practitioner NLP, ci ne extindem oferta cu două noi cursuri oferite în premieră şi în exclusivitate pentru România:
 • Business NLP Master-Practitioner®, centrat pe dezvoltarea abilităţilor de leadership şi învăţarea tehnicilor de dezvoltare organizaţională şi de management al schimbării, certificat de SNLP-SUA şi IANLP-Elveţia,
 • NLP-Coach certificat de SNLP-SUA şi IN-Germania, vizând formarea de coachi capabili să faciliteze depăşirea problemelor din viaţa personală şi profesională.
În felul acesta, ne continuăm misiunea de a oferi celor interesaţi cele mai avansate instrumente şi tehnici de dezvoltare personală şi ne adeverim deviza: Succesul dumneavoastră este profesia noastră”.