15
Septembrie
2007

Inteligenţa emoţională în ritm de tai-tai

Impresii de la NexusEQ 2007 - Africa de Sud

Inteligenţa emoţională în ritm de tai-tai

Reunind delegaţi din peste 20 de ţări şi vorbitori din 9 ţări de pe 4 continente, Summitul Mondial de Inteligenţă Emoţională de la Johannesburg, Africa de Sud, a fost o excelentă ocazie de dialog intercultural şi de reconectare la dimensiunile profunde ale fiecărui participant. Românul Daniel Bichiş, trainer la Competent Consulting, a fost singurul est-european care a prezentat un workshop de o oră la Summit.  .

Cu această ocazie, a descoperit noi dimensiuni ale aplicării practice a inteligenţei emoţionale. Experienţele sale vor fi detaliate pe 17 octombrie 2007, cu ocazia EQ Day for Life - ziua în care dai viaţă inteligenţei emoţionale.

Iată în avanpremieră câteva extrase:

 

Reunind delegaţi din peste 20 de ţări şi vorbitori din 9 ţări de pe 4 continente, Summitul Mondial de la Johannesburg a fost o excelentă ocazie de dialog intercultural şi de reconectare la dimensiunile profunde ale fiecărui participant. Desfăşurat la numai câţiva zeci de kilometri distanţă de locul considerat a fi „leagănul omenirii”, Summitul a adus în mod repetat în discuţie o temă extrem de generoasă: 

Ce înseamnă de fapt să fii om, să duci o viaţă fericită şi plină de împliniri?

Răspunsul a fost unul simplu ca formulare, complex ca mod de aplicare: 

suntem oameni fericiţi şi împliniţi doar în măsura în care exprimăm potenţialul existent în fiecare dintre noi, în acord şi cooperând cu cei din jur. 

Acest lucru este valabil atât la nivel individual, cât şi organizaţional şi societal. Iar pentru a-l realiza, avem nevoie de persoane, organizaţii şi societăţi inteligente din punct de vedere emoţional.

Ce înseamnă inteligenţa emoţională? 

Este capacitatea de a recunoaşte, exprima şi folosi emoţiile proprii şi ale celor din jur, pentru luarea celor mai adecvate decizii şi aplicarea lor în practică.

O persoană cu coeficient de inteligenţă cognitivă (IQ) ridicat are o mare capacitate de a rezolva probleme de logică, dar nu neapărat şi capacitatea de a le comunica şi a le transforma în rezultate concrete.

Persoanele cu coeficient de inteligenţă emoţională (EQ) ridicat au în schimb o excelentă capacitate de a depăşi, cel mai adesea împreună cu cei din jurul lor, dificultăţi de natură relaţională sau care implică cooperarea, munca în grup.

Dacă nivelul IQ indică probabilitatea de a spune ce anume este de făcut, nivelul EQ determină probabilitatea cu care ştim cum anume să facem şi reuşim cu adevărat să facem un anumit lucru.

Cele cinci mari animale ale Africii.Cu mai bine de 135 de ani în urmă, Darwin descoperea că emoţiile şi exprimarea lor reprezintă un mecanism de comunicare arhaic, dar extrem de eficient.

Înainte de a vorbi, humanoizii din „leagănul omenirii” îşi foloseau faţa şi labele pentru a transmite celorlalţi ce simţeau şi ce începeau să gândească. De la ei s-a păstrat efectul extrem de puternic al reacţiilor emoţionale şi caracterul lor contagios.

Putem bănui că deşi nivelul de inteligenţă cognitivă al hominizilor era extrem de redus, cel de inteligenţă emoţională şi socială era mai ridicat decât al oamenilor civilizaţi contemporani. Şi asta pentru că doar astfel reuşeau să facă faţă confruntării cu „big five” - cele cinci animale mari cu care împărţeau teritoriul din sudul Africii.

Prev
Next »