25
Septembrie
2007

De cât succes şi fericire vă puteţi bucura?

De cât succes şi fericire vă puteţi bucura?
Măsurarea nivelului de inteligenţă emoţională este cea mai bună modalitate de evaluare a şanselor de a avea succes şi a ne simţi împliniţi în viaţa personală şi profesională. Pentru prima oară în România, cu prilejul EQ Day for Life - ziua în care dai viaţă inteligenţei emoţionale, participanţii îşi vor putea măsura coeficientul EQ. În plus, vor beneficia de sfaturile specialiştilor cu privire la modalităţile practice prin care îşi pot spori şansele de a fi mulţumiţi de propria viaţă.
Dacă nu mai aveţi răbdare până pe 17 octombrie 2007, aflaţi în avanpremieră cinci tehnici practice prin care puteţi obţine chiar din această săptămână mai mult succes şi fericire!
 

    

Inteligenţa emoţională reprezintă capacitatea de a ne cunoaşte, înţelege şi folosi emoţiile pentru luarea celor mai bune decizii şi punerea lor în practică.
Coeficientul de inteligenţă emoţională (EQ) s-a dovedit a fi un predictor al succesului şi împlinirii atât în plan personal, cât şi profesional, cu mult mai relevant decât nivelul de inteligenţă cognitivă (IQ) sau alţi factori de personalitate.
De aceea, marile corporaţii îl folosesc de ani de zile pentru selecţia şi promovarea talentelor.

În plus, inteligenţa emoţională este compusă dintr-o serie de abilităţi care pot fi educate, astfel încât într-un termen relativ scurt (1-6 luni) să se producă schimbări majore în calitatea vieţii şi activităţii unei persoane.

Ce-mi aduce fericirea?

Dacă succesul poate fi măsurat prin nivelul de atingere a unor obiective, fericirea este o stare interioară mult mai greu de cuantificat. Studiile efectuate în diferite zone ale lumii, cu culturi şi niveluri de trai foarte diferite, au demonstrat că din momentul în care o persoană îşi are asigurate nevoile de bază (locuinţă, hrană, securitatea personală şi a locului de muncă), gradul de fericire nu mai depinde de factori precum:
 • averea,
 • vârsta,
 • sexul,
 • venitul sau salariul,
 • rasa,
 • nivelul de educaţie,
 • statutul social.
Nici măcar evenimente de genul căsătoriei, naşterii unui copil, absolvirii unei forme de învăţământ nu influenţează pe termen mediu sau lung fericirea personală, ci doar o cresc pe termen scurt. Acest fenomen este bine descris de zicala „după luna de miere, urmează căsătoria!”
Persoanele fericite au în comun o serie de trăsături:
 • nivel ridicat de încredere în sine,
 • optimism,
 • tendinţa de a-şi manifesta trăirile emoţionale,
 • impresia că îşi controlează sau măcar influenţează propria viaţa,
 • capacitatea de a gestiona bine evenimentele stresante,
 • beneficiază de o reţea de prieteni şi cunoştinţe pe care se pot baza.
 
Cum aflu ce şanse de fericire am?
Toate aceste trăsături sunt măsurate de testul BarOn EQ-i, ce va fi oferit pentru prima oară participanţilor la EQ Day for Life - ziua în care dai viaţă inteligenţei emoţionale. Pe 17 octombrie 2007, la U Business Center Bucureşti, specialişti în testul EQ-i şi inteligenţa emoţională din Anglia şi România vor prezenta informaţii, tehnici şi strategii prin care fie să se sporească nivelul EQ, fie să se valorifice din plin potenţialul deja existent.
„Vor fi patru workshopuri bazate pe interactivitate şi învăţare experienţală”, precizează Mariana Bichiş, manager al Competent Consulting, compania organizatoare a EQ Day.
„Ne-am propus ca prin această combinaţie de autoevaluări, explicări ale unor blocaje sau limitări emoţionale, precum şi tehnici practice de autocontrol şi gestionare a stresului să sprijinim participanţii să-şi sporească semnificativ şansele de succes şi împlinire.” 
Prev
Next »