Tipărire

ARC - Asociaţia Română pentru Coaching

Asociaţia Română pentru Coaching (ARC)

Asociaţia Română pentru Coaching (ARC) a fost înfiinţată în 2008 pentru sprijinirea activităţii profesionale de coaching în România, pentru respectarea valorii proprii a fiecărei persoane, pentru dezvoltarea cu succes a fiecărui individ şi a întregii societăţii româneşti.

Membrii ARC, aderă la acea formulă de coaching care onorează clientul ca expert în viaţa şi munca sa şi presupune că fiecare client este creativ, integru şi plin de resurse.

Bazat pe aceste premise, responsabilitatea fiecărui coach membru acreditat şi afiliat acestei asociaţii profesionale este:

  • să descopere, clarifice şi să se alinieze la ceea ce clientul doreşte să dobândească,
  • să încurajeze clientul să se autodescopere,
  • să opteze pentru soluţiile şi strategiile alese de însuşi clientul
  • să menţină şi susţină responsabilitatea şi răspunderea clientului pentru rezultate şi propria viaţă.

Asociaţia are ca scop promovarea şi aplicarea în România a standardelor internaţionale ale coachingului profesional, aşa cum sunt ele definite şi acreditate profesional de International Coaching Federation (ICF), European Coaching Federation (EuCF), European Coaching Institute (ECI), International Association of Coaching Institutes (ICI) şi International Association of Coaching (IAC).

Încă de la înfiinţare, ARC a recunoscut Competent Consulting drept una dintre cele 4 şcoli de formare în coaching acreditate internaţional, absolvenţii cursurilor noastre fiind membrii acreditaţi dai ARC. 

În 2013, ca urmare a colaborării specialiştilor noştru cu reprezentanţi ai celorlalte trei şcoli de formare recunoscute, ARC a reuşit să obţină recunoaşterea de către Statul român a profesiei de coach şi să stabilească standardele minimale de formare necesare pentru practicarea în mod legal a acestei activităţi.

În calitate de coachi acreditaţi de ARC, respectăm Codul deontologic ARC ce poate fi vizualizat făcânc click aici.

Puteţi afla mai multe despre activitatea ARC făcând click aici.