Dezvoltare personală intensivă prin NLP

Impresii de la cursul intensiv de Master-Practitioner NLP

Timp de trei săptămâni, Competent Consulting a oferit participanţilor la cursul de Master-Practitioner NLP nu doar ocazia de a obţine tripla certificare internaţională, ci mai ales şansa unei dezvoltări personale pe cât de profundă, pe atât de extinsă.
În acest fel, au beneficat simultan atât de învăţarea tehnicilor avansate ale NLP, cât şi de efectele acestora.
Susţinut de primul trainer NLP certificat de Society of NLP în anul 2000, Daniel Bichiş, cursul intensiv s-a desfăşurat într-o atmosferă pe cât de concentrată, pe atât de plăcută.
După o perioadă de supervizare, prezentarea unei lucrări de modelare şi trecerea examenului practic, cei 16 participanţi vor putea primi tripla certificare internaţională, din partea
 • Dr. Richard Bandler și Society of NLP, SUA – cel mai mare şi mai vechi organism de certificare în NLP, cu peste 50.000 de membrii în întreaga lume,
 • IANLP, Elveţia – organismul independent care veghează la respectarea unor înalte standarde de calitate atât în privinţa conţinutului şi formei cursurilor, cât şi a competenţelor demonstrate de către absolvenţii acestora,
 • IN, Germania – asociaţia institutelor de training ce promovează utilizarea NLP drept tehnică de coaching şi dezvoltare personală.
Dacă formarea pentru nivelul de Practitioner pune accentul pe tehnicile care optimizează eficienţa stabilirii şi atingerii obiectivelor proprii sau ale celor care solicită sprijinul unui facilitator (coach) NLP, la nivelul de Master-Practitioner gama de intervenţii este mult mai bogată:
 • utilizarea emoţiilor, inclusiv a celor negative, pentru automotivare,
 • eliminarea efectelor limitatoare ale convingerilor şi prejudecăţilor păstrate din perioada copilăriei şi adolescenţei,
 • optimizarea ierarhiei valorilor personale, astfel încât să se echilibreze relaţia dintre viaţa personală şi cea profesională,
 • reconstruirea imaginii de sine, ca bază pentru încrederea în propriile forţe şi pentru respectul de sine (autostimă),
 • identificarea sensului propriei vieţi şi a misiunii pe care ne-o putem asuma faţă de ceilalţi.
Pentru a putea susţine dezvoltarea persoanală a celor interesaţi de astfel de subiecte, participanţii şi-au însuşit o serie de tehnici NLP avansate:
 • modificarea sistemului de convingeri prin punerea în discuţie a convingerilor şi prejudecăţilor limitatoare, depăşite,
 • structurile lingvistice ale „iuţelii de limbă”, ce permit influenţarea extrem de eficientă şi elegantă a părerilor altei persoane,
 • utilizarea metaprogramelor pentru cunoaşterea structurii profunde prin care cineva îşi formează părerile şi îşi gestionează acţiunile,
 • comunicarea multinivel, ce foloseşte limbajul non-verbal pentru a asigura un impact maxim mesajelor transmise,
 • tehnici avansate de inducere şi utilizare a transei pentru accelerarea proceselor de dezvoltare personală.
„Sunt extrem de mulţumit de modul în care au evoluat participanţii” declară Daniel Bichiş, Fellow Trainer IANLP şi Master-Trainer IN.
Atât echilbrul lor interior, cât şi capacitatea de a-şi exprima adevăratul potenţial au crescut semnificativ, creând baza pentru a le putea pune la dispoziţie tehnici extrem de avansate, o parte dintre ele prezentate pentru prima oară în România. Pentru un trainer NLP de generaţia a patra este fundamental nu doar să poată transmite tehnici şi informaţii, ci mai ales să asigure formarea unei atitudini plină de respect faţă de ceilalţi şi a capacităţii de a folosi principiile NLP pentru a genera noi şi noi tehnici de lucru, perfect adaptate persoanei pe care o avem în faţă. Măiestria NLP este mai degrabă o stare de spirit, care permite utilizarea creatoare a cunoştinţelor şi abilităţilor în serviciul dezvoltării personale.”
Asemeni atâtor alte cursuri şi seminarii de succes organizate de Competent Consulting, şi cursul de Master-Practitioner NLP s-a desfăşurat la U Business Center din Bucureşti.
Pentru noi este extrem de important să le asigurăm participanţilor cele mai bune condiţii de învăţare şi dezvoltare”
precizează Mariana Bichiş, managerul Competent Consulting. „Lucru cu atât mai valabil în cazul acestui curs, în care s-au accesat emoţii reprimate, prejudecăţi ancorate adânc, conflicte interioare nerezolvate de ani şi ani de zile. Acest lucru ne-a fost confirmat atunci când, la sfârşitul segmentului intensiv al cursului, câţiva participanţi ne-au mulţumit pentru condiţiile oferite pentru susţinerea dezvoltării lor personale”.
„Aşteptăm cu interes primele reacţii din partea participanţilor, după ce încep să aplice în plan personal şi profesional lucrurile pe care le-au învăţat în acest curs” adaugă Daniel Bichiş. „Avem certitudinea că fiecare dintre ei va reflecta în propria activitate deviza Competent Consuting: succesul dumneavoastră este profesia noastră. Şi pentru că am avut participanţi din Timişoara, Sibiu, Piteşti, Buzău şi Bucureşti, putem spune că deviza începe să se aplice la nivelul întregii ţări”.
profesioniștii succesuluiCOMPETENT CONSULTING s.r.l.
Facilităm găsirea și implementarea soluțiilor creatoare, prin tehnici de coaching, NLP, Design Thinking și inteligență emoțională.
suntem la un click distanțăActivăm pe Rețelele Sociale
Din 2004, promovăm tehnicile inovatoare de dezvoltare personală și profesională în tote mediile de comunicare.
avem expertiza cu care te putem ajutaDomenii de Excelență
Din 1990, facilităm și accelerăm dezvoltarea personală și profesională.
profesioniștii succesuluiCOMPETENT CONSULTING s.r.l.
Facilităm găsirea și implementarea soluțiilor creatoare, prin tehnici de coaching, NLP, Design Thinking și inteligență emoțională.
suntem la un click distanțăActivăm pe Rețelele Sociale
Din 2004, promovăm tehnicile inovatoare de dezvoltare personală și profesională în tote mediile de comunicare.

Copyright © 2004 – 2020, Competent Consulting s.r.l.. Toate drepturile rezervate. Imagini folosite cu licență de la Shutterstock.

Copyright © 2004 – 2020, Competent Consulting s.r.l.. Toate drepturile rezervate. Imagini folosite cu licență de la Shutterstock.

Competent Consulting