De ce mi-aş dezvolta inteligenţa emoţională?

O întrebare ce-ţi poate schimba viaţa

Răspunsul este simplu: fiindcă dezvoltarea inteligenţei emoţionale este o investiţie garantată în succesul, fericirea şi sănătatea ta! 
Iar cele două module ale seminarului SmartEmotions, organizat de Competent Consulting în perioada 27-29 iunie şi 18-20 iulie 2014 îţi oferă ocazia să participi la cel mai nou şi complex program de autocunoaştere şi dezvoltare a inteligenţei emoţionale.
În fine, pentru a profita de tehnicile eficiente de lucru cu emoţiile pe care ţi le oferă unul dintre puţinii specialişti români certificaţi internaţional în evaluarea şi dezvoltarea EQ: Daniel Bichiş.

Inteligenţa emoţională (EQ) reprezintă capacitatea de a detecta, identifica, înţelege şi folosi propriile emoţii pentru a lua cele mai bune decizii şi a le pune în aplicare.

De aceea, inteligenţa emoţională este utilă în viaţa de zi cu zi, în timp ce capacitatea de a calcula puterea a treia a numărului 584 sau de a prezice pe bază de statistici câte medalii vor câştiga sportivii români la Olimpiadă ne folosesc mult mai puţin.

De ce să preferi inteligenţa emoţională?

Un exemplu dramatic în acest sens a fost oferit de accidentul din Apuseni. Un operator de telefonie mobilă a transmis coordonatele telefonului de la care se apelase la 112, numai că programul lor de localizare a oferit informaţia respectivă în alt format decât cel folosit de către Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă. Aşa că deşi fusese foarte precisă, exprimată în cifre şi transmisă în timp util, această informaţie esenţială a fost ignorată de persoanele cu nivel de inteligenţă cognitivă (IQ) mare care conduceau operaţiunea de salvare.
Moţii din zona accidentului au reuşit însă:
  • să descopere numărul de telefon al medicilor, întrebând din om în om,
  • să-i contacteze şi să le pună întrebări pertinente referitoare la peisajul din jur, tipul de arbori şi grosimea stratului de zăpadă,
  • să localizeze cu GPS-ul interior unde anume se aflau,
  • să pornească imediat în acea direcţie şi să nu se lase perturbaţi de informaţiile contradictorii care veneau de la televizor sau radio,
  • să ajungă acolo suficient de mulţi încât să poată forma un lanţ uman ce a permis salvarea supravieţuitorilor.
Cei de la ISU nu au căutat pe Google o formulă de conversie a coordonatelor (soluţie de tip IQ), localnicii au creat o reţea de intervenţie ad-hoc, au comunicat şi şi-au folosit intuiţia (soluţie de tip EQ).

„Deştepţii” au reuşit doar pentru că „emoţionalii” s-au implicat şi abordarea lor a cu adevărat eficientă.

Au folosit vreo formulă matematică? Logica inferenţială? Legile fizice sau chimice? Nu, şi-au folosit capacitatea de a comunica şi empatia, ce le-au permis să înţeleagă că dacă acţionează rapid şi eficient, există şanse de reuşită.

Şi totuşi, ce spun cifrele?

În urmă cu aproape 20 de ani, o carte scrisă de Daniel Goleman marca o adevărată revoluţie în privinţa interesului public faţă de emoţii. Argumentele aduse de el în privinţa importanţei mai mari pe care o are nivelul de inteligenţă emoţională (EQ) decât nivelul de educaţie sau de inteligenţă raţională (IQ) în privinţa şanselor de succes şi fericire în viaţă au fost confirmate pe deplin şi alte exemple extrem de convingătoare au venit din întreaga lume.
Studiile statistice pot releva tendinţe, şanse, conexiuni.

Când se fac studii de corelaţie între succesul profesional şi nivelul de inteligenţă raţională (IQ), cel mai adesea aceasta influenţează în proporţie de 5-10% şansele de reuşită.

Cam acelaşi ordin de mărime îl au influenţele climei din acea zonă sau condiţiile de călătorie cu mijloacele de transport în comun.
În plan profesional, nivelul de inteligenţă emoţională influenţează în proporţie de:
  • 74% şansele de reuşită în poziţii de lider,
  • 63% stabilitatea la locul de muncă,
  • 55% eficienţa în joburi stresante (şi care nu sunt stresante în România?),
  • 52% performanţele în celelalte slujbe, inclusiv calitatea predării de către profesori.
Altfel spus,

odată terminate studiile, contează mult mai mult calitatea relaţiilor pe care le stabilim cu ceilalţi şi a comunicării emoţionale, decât cunoştinţele teoretice pe care le-am dobândit la liceu sau facultate.

Şi faceţi o verificare simplă: câţi dintre premianţii clasei voastre au reuşit cu adevărat în plan profesional, comparativ cu elevii de 7-8, dar foarte populari şi descurcăreţi?
O altă informaţie extrem de relevantă, derivată din acest studiu realizat pe 46000 persoane din 36 de ţări:
  • calitatea vieţii (satisfacţia faţă de propria viaţă) este influenţată în proporţie de 66% de nivelul EQ şi total nesemnificativ de nivelul IQ,
Şi din nou proba realităţii acestei afirmaţii este uşor de făcut. Cine trăieşte mai bine şi are mai multe surse de satisfacţie: cercetătorul sau programatorul absorbiţi de jocul intelectual al muncii lor, sau cei care au un cerc larg de prieteni cu care fac o mulţime de lucruri şi se sprijină oricând reciproc?
În fine, alte două cifre extrem de importante:
  • sănătatea fizică este corelată în proporţie de 49% cu inteligenţa emoţională,
  • iar cea psihică în proporţie de 39%.
Dacă ar veni la tine cineva să-ţi ofere posibilitatea ca simultan:
  • să-ţi creşti şansele de succes şi promovare în plan profesional,
  • să-ţi sporeşti probabilitatea de a trăi sănătos şi a-ţi păstra toate facultăţile mentale,
  • să-ţi îmbunătăţeşti calitatea vieţii, să ai parte de satisfacţii şi fericire mai mult decât până acum,
ce i-ai răspunde? Probabil:

Unde? Când? Cât?

Spre deosebire de multele workshopuri de popularizare a informaţiilor despre inteligenţa emoţională, ce durează 1-2 zile şi sunt centrate pe transmiterea de informaţii, programul SmartEmotions creat de Daniel Bichiş vizează lucrul direct cu emoţiile pentru a susţine dezvoltarea reală a inteligenţei emoţionale.
Pentru a înţelege diferenţa, fă din nou proba realităţii: simplul fapt că ştiţi că există dansul numit salsa nu te transformă într-un dansator excelent. Este nevoie de exersarea paşilor, poziţiilor, prizelor, este nevoie de participare şi implicare. Este nevoie să ai experienţa directă de a te conecta la muzică, la propriul corp, la partener/ă şi la dansul în sine.
În perioada 27-29 iunie şi 18-20 iulie 2014, vreme de 6 zile, Competent Consulting te invită la U Business Center Bucureşti, ca să dansezi cu propriile emoţii, pentru a le cunoaşte potenţialul şi a te conecta la puterea lor.
Iar investiţia necesară este de 620 EUR (TVA inclusă).
Ea îţi asigură:
  • participarea la cele 48 de ore de workshop experienţial şi interactiv,
  • suportul de curs şi materialele suplimentare,
  • testul de inteligenţă emoţională de identificare a zonelor pe care să-ţi concentrezi atenţia,
  • masa de prânz în regim de catering,
  • cafea, ceai şi produse de patiserie pentru pauzele de cafea din fiecare zi de workshop.

Înscrieri şi informaţii

Persoana de contact:

Mariana Bichiș
Tel: 0788 294 801
E-mail: contact@competent.ro

Atenţie! Pentru a asigura calitatea optimă a procesului, numărul de locuri este limitat, iar înscrierile sunt procesate strict în ordinea primirii lor.

De aceea, îţi recomandăm să-ţi rezervi din timp locul la acest workshop ce permite schimbarea semnificativă a calităţii vieţii tale!
Denumirea Smart Emotions® este marcă înregistrată a Competent Consulting.
profesioniștii succesuluiCOMPETENT CONSULTING s.r.l.
Facilităm găsirea și implementarea soluțiilor creatoare, prin tehnici de coaching, NLP, Design Thinking și inteligență emoțională.
suntem la un click distanțăActivăm pe Rețelele Sociale
Din 2004, promovăm tehnicile inovatoare de dezvoltare personală și profesională în tote mediile de comunicare.
avem expertiza cu care te putem ajutaDomenii de Excelență
Din 1990, facilităm și accelerăm dezvoltarea personală și profesională.
profesioniștii succesuluiCOMPETENT CONSULTING s.r.l.
Facilităm găsirea și implementarea soluțiilor creatoare, prin tehnici de coaching, NLP, Design Thinking și inteligență emoțională.
suntem la un click distanțăActivăm pe Rețelele Sociale
Din 2004, promovăm tehnicile inovatoare de dezvoltare personală și profesională în tote mediile de comunicare.

Copyright © 2004 – 2020, Competent Consulting s.r.l.. Toate drepturile rezervate. Imagini folosite cu licență de la Shutterstock.

Copyright © 2004 – 2020, Competent Consulting s.r.l.. Toate drepturile rezervate. Imagini folosite cu licență de la Shutterstock.

Competent Consulting