Câtă inteligenţă emoţională există în companiile româneşti?

A fost lansat primul studiu ştiinţific al nivelului EQ

Pentru a răspunde pertinent la această întrebare, Competent Consulting a lansat campania de colectare de informaţii din cadrul studiului „Inteligenţa emoţională la locul de muncă – 2007”.
Pentru prima oară în România se studiază aprofundat efectul pe care îl are nivelul de inteligenţă emoţională asupra organizaţiilor, managerilor şi angajaţilor acestora.
Puteaţi participa si dvs. completând chestionarul accesibil până la data de 30 aprilie 2007.
Cu prilejul conferinţei „Psihologia la locul de muncă” organizată de Public Share în colaborare cu revista Cariere, Competent Consulting – liderul formărilor NLP de clasă business şi al aplicaţiilor organizaţionale ale inteligenţei emoţionale (EQ) – a lansat un proiect pe cât de interesant, pe atât de ambiţios: studiul „Inteligenţa emoţională la locul de muncă – 2007”.
Acesta îşi propune colectarea în premieră de informaţii referitoare la:
  • tipurile de emoţii manifestate în cadrul companiilor româneşti,
  • impactul lor asupra eficienţei activităţii şi a gradului de stres ocupaţional,
  • nivelul de inteligenţă emoţională (EQ) al persoanelor aflate pe diferite trepte ierarhice.
Rezultatele vor fi disponibile în jurul datei de 15 iulie 2007 sub forma unui raport descriptiv, ce va fi distribuit gratuit tuturor participanţilor la acest studiu. Ulterior, în jurul datei de 15 octombrie, va fi lansat şi raportul aprofundat cuprinzând interpretările analizelor statistice.
„Am lansat proiectul pentru a elimina discrepanţa existentă între interesul deosebit manifestat de către mediile manageriale faţă de inteligenţa emoţională şi lipsa unor informaţii consistente legate de nivelul şi impactul acesteia în companiile româneşti.
După mai bine de zece ani în care România s-a făcut doar import de descrieri, explicaţii şi intervenţii organizaţionale bazate pe EQ, este momentul să ne colectăm propriul set de informaţii. Pe baza lor, vom putea să adaptăm în mod pertinent soluţiile de dezvoltare personală şi organizaţională testate pe plan mondial. Şi, de ce nu, să contribuim la rândul nostru prin noi instrumente de diagnostic şi intervenţie bazate pe EQ”,
declară Daniel Bichiş, trainer NLP şi EQ
Capacitatea lui Daniel Bichiş de a-şi atinge acest obiectiv este confirmată de faptul că este singurul trainer EQ din Europa de Est care va prezenta un workshop de 45 de minute la cel de-al 6-lea Summit Mondial al Inteligenţei Emoţionale organizat în Africa de Sud în cursul lunii septembrie 2007.
„Tema congresului din Africa de Sud este Să Inspirăm Un Viitor Inteligent Emoţional” adaugă Daniel Bichiş. „Dar pentru a putea oferi liderilor români instrumentele cu care să poată inspira, este mai întâi nevoie să cunoaştem situaţia actuală şi specificul naţional. De aceea, studiul pe care l-am iniţiat este de interes general, iar efectele sale se vor reflecta în calitatea actului de conducere din următorii ani.”
De asemenea, Daniel este singurul trainer din regiune certificat în măsurarea şi dezvoltarea inteligenţei emoţionale la nivel individual, de echipă sau organizaţional.
Este primul proiect de anvergură naţională pe care îl desfăşoară Competent Consulting”
precizează Mariana Bichiş, managerul companiei. „Suntem convinşi că toţi cei care ne-au urmărit activitatea ne vor sprijini în ducerea la bun sfârşit a acestui proiect de interes general. În schimbul celor 25-30 de minute alocate completării chestionarului de colectare a datelor, participanţii vor beneficia de evaluarea gratuită a nivelului de inteligenţă emoţională, cât şi de accesul la raportul descriptiv din iulie”.
Chestionarul a fost disponibil online pe situl www.competent.ro, până pe data de 30 aprilie 2007.
„Ţinând cont de necesitatea asigurării confidenţialităţii informaţiilor, am creat un sistem de colectare a datelor care stochează datele personale (adică adresa de email) complet independent de baza de date conţinând răspunsurile” declară Cristian Bichiş, managerul IT al Competent Consulting.
De asemenea, un script permite calcularea coeficientului de inteligenţă emoţională imediat după trimiterea datelor, interpretarea sa făcându-se pe baza unui raport de 10 pagini accesibil online”.
Deviza companiei este „Succesul dumneavoastră este profesia noastră”. Şi pentru v-au obişnuit deja cu un înalt nivel de eficienţă al trainingurilor şi intervenţiilor vizând dezvoltarea organizaţională, profesioniştii de la Competent Consulting investesc de acum în succesele dvs. viitoare.
profesioniștii succesuluiCOMPETENT CONSULTING s.r.l.
Facilităm găsirea și implementarea soluțiilor creatoare, prin tehnici de coaching, NLP, Design Thinking și inteligență emoțională.
suntem la un click distanțăActivăm pe Rețelele Sociale
Din 2004, promovăm tehnicile inovatoare de dezvoltare personală și profesională în tote mediile de comunicare.
avem expertiza cu care te putem ajutaDomenii de Excelență
Din 1990, facilităm și accelerăm dezvoltarea personală și profesională.
profesioniștii succesuluiCOMPETENT CONSULTING s.r.l.
Facilităm găsirea și implementarea soluțiilor creatoare, prin tehnici de coaching, NLP, Design Thinking și inteligență emoțională.
suntem la un click distanțăActivăm pe Rețelele Sociale
Din 2004, promovăm tehnicile inovatoare de dezvoltare personală și profesională în tote mediile de comunicare.

Copyright © 2004 – 2020, Competent Consulting s.r.l.. Toate drepturile rezervate. Imagini folosite cu licență de la Shutterstock.

Copyright © 2004 – 2020, Competent Consulting s.r.l.. Toate drepturile rezervate. Imagini folosite cu licență de la Shutterstock.

Competent Consulting