Tipărire

Mariana Bichiş

NLP-Coach şi Business Master-Practitioner NLP
Managing Partner, Competent Consulting

Este licenţiată în Biochimie (Universitatea Bucureşti, anii ‘80) şi şi-a început cariera ca profesor. A fost primul pas în lucrul cu oamenii. În anii ’90 a continuat cu studii de cercetare în domeniul medical şi a condus proiecte de cercetare în colaborare cu Kantonsspital Aarau – Elveţia; a reprezentat Elveţia la congrese internaţionale cu subiecte pionierat din domeniul medical.
În paralel cu activitatea profesională şi-a început propria dezvoltare personală, iar din anul 1998 a trecut la o abordare holistică a fiinţei umane.
A lucrat cu personalităţi de renume internaţionaldin diferite domenii:

  • Programare Neurolingvistică (NLP) – Richard Bandler, John LaValle, Ronald Amsler;
  • NLP Coaching – Robert Dilts, Nandana şi Karl Nielson, Ueli Frischknecht, Mega Baumler;
  • Inteligenţa Emoţională – Dorothy Spry,
  • armonie interioară – Deborah Dilts, Marie Pascale Remy.

Împreună cu soţul său, Deniel Bichiş a deschis în 2000 cabinetul de coaching personal şi a pus bazele companiei Competent Consulting, a cărei misiune este să pună la dispoziţia publicului roman cele mai eficiente tehnici din Inteligenţa Emoţională şi Programarea Neurolingvistică.
Mariana are experienţă de management al echipelor multiculturale şi de gestionare a relaţiilor cu clienţii.
Începând din 2005 organizează şi oferă formari în coaching în cadrul Competent Consulting după modelul, programa şi cu acreditarea: Internaţional Coaching Institute (ICI), Society of NLP (SNLP), Internaţional Association of NLP (IANLP).
Specificul acestei formari constă în credinţa Marianei că

un coach adevărat are nevoie să se cunoască şi să se armonizeze mai întâi pe sine, pentru că apoi să îi poată ajuta pe ceilalţi; să treacă prin propriul proces de dezvoltare personală şi apoi să îşi cristalizeze aptitudinile de coach.

Clienţii cu care Mariana lucrează sunt cei care doresc să-şi depăşească limitările şi disconfortul din viaţa personală, precum şi manageri, antreprenori, persoane publice care se confruntă cu dificultăţi în coordonarea colaboratorilor şi a grupurilor pe care le conduc.
Absolvenţii şcolii Competent Consulting, pe care Mariana o conduce împreună cu Daniel Bichis, activează în domeniile psihologiei, managementului, antreprenoriatului, practicând coachingul atât în zona personală, cât şi în cea profesională.