Tipărire

Istoria companiei

Competent Consulting - profesioniştii succesului

Înfiinţată în iunie 1990 sub un alt nume, Competent Consulting a fost mereu în avangarda iniţiativelor inovatoare, făcându-şi un ţel din adaptarea la mediul românesc a celor mai avansate tehnici de dezvoltare personală şi organizaţională. 

Am început prin a facilita luarea deciziilor importante pentru viaţa personală, sub deviza: „Să lucrăm împreună pentru fericirea dumneavoastră”. Era o formă originală de conjugare a coachingului, consultanţei şi evaluării psihologice, ce a răspuns perfect marilor provocări cu care se confruntau cei care, ieşiţi din societatea paternalistă din vremea socialismului, îşi căutau propriul drum în viaţă.

Am evoluat odată cu cerinţele clienţilor noştri, din ce în ce mai rafinate şi sofisticate. În anul 2000 am oferit primele servicii de coaching NLP de pe piaţa din Bucureşti, persoanelor individuale, familiilor şi echipelor sportive. Deviza s-a schimbat în: „Succesul dumneavoastră este profesia noastră”, pentru a sublinia atât faptul că folosim tehnologiile bazate pe neuroştiinţe, cât şi pentru a clarifica rolul pe care îl putem juca alături de clienţii noştri. 

Din anul 2004 susţinem  neîntrerupt, programe de dezvoltare personală şi profesională, bazate pe NLP, coaching şi inteligenţa emoţională.

Programele open sunt adresate persoanelor interesate de optimizarea propriei vieţi, precum şi a relaţiilor cu ceilalţi.

De asemenea, începând cu 2007 oferim şi formări profesionale open, pe două direcţii:

  • psihologie managerială aplicată, certificate cu diplomele de Practitioner de Business NLP şi Master-Practitioner de Business NLP emise de Society of NLP -SUA şi IANLP - ELveţia,
  • Life Coaching, certificate cu diplomele de Associate Coach NLP şi Professional Coach NLP, emise de Society of NLP -SUA şi ICI - Germania.

Avem o experienţă de peste 10 ani de traininguri in house, dedicate nevoilor specifice ale companiilor de tip IMM cu capital românesc. acestea au vizat:

  • abilităţile de comunicare,
  • managementul timpului şi stresului,
  • tehnici avansate de negocieri,
  • tehnici de vânzare consultativă, utilizate în relaţiile B2B şi B2P,
  • abilităţile de management al echipei şi de leadership autentic, etc.

În anul 2007 am realizat studiul „Inteligenţa emoţională la locul de muncă”, până în prezent singurul care a măsurat comparativ nivelul EQ la nivel naţional, pentru care am primit Premiul de Excelenţă al Salonului de Psihologie - 2008.

Tot din acea perioadă suntem promotorii noilor domenii de neuroleadership şi neuromarketing, ce atrag tot mai mai mult atenţia celor care înţeleg că după societatea informaţională urmează cea a neurotehnologiilor.

Din 2008 suntem co-organizatori ai evenimentelor Society of NLP desfăşurate în Europa, care îl au drept protagonist pe Dr. Richard Bandler, co-creatorul NLP. Iar Daniel Bichiş, training partener al Competent Consulting, este unul dintre asistenţii acestuia, contribuind la buna desfăşurare a evenimentelor şi având acces la cele mai noi tehnici şi concepte NLP.

În perioada 2006-2012 am participat la congresele mondiale de NLP şi inteligenţă emoţională, reprezentând cu succes România în cadrul acestora şi având acces la informaţii şi tehnici de ultimă oră, pe care le-am popularizat ulterior în România.

Am contribuit activ la procesul de recunoaştere de către statul român a profesiei de coach şi la redactarea standardelor de formare ale acestei profesii.

 

De ce suntem preferaţi?

Clienţii aleg Competent Consulting pentru că vreme de peste 20 de ani am demonstrat constant că

  • înţelegem profund procesele intra- şi inter-personale, 
  • ştim exact cum se pot armoniza gândurile, emoţiile şi acţiunile, iar astfel
  • creştem eficienţa şi îmbunătăţim performanţele personale şi organizaţionale.

De asemenea, suntem preferaţi pentru pasiunea pe care o punem în tot ceea ce facem, pe care reuşim să o transmitem şi celor care vin în contact cu noi.

Iar în opinia noastră, pasiunea este cheia care deschide poarta succesului.