05
Ianuarie
2015

Cum mă văd în oglinda organizaţiei?

O provocare de executive self-coaching

Cum mă văd în oglinda organizaţiei?

Indiferent dacă de-abia aţi fost numit într-o poziţie de conducere sau dacă aveţi deja ani de-a rândul de când gestionaţi echipe sau companii, aproape sigur v-aţi lovit de această dificultate: singurătatea turnului de fildeş al liderului.

Tot mai puţini sunt cei din jur care sunt dispuşi să vă dea un feedback sincer, tot mai rare persoanele în faţa cărora puteţi vorbi deschis despre ezitările şi temerile dvs.

Iar efectul este că trebuie să mergeţi pe propria mână, să speraţi că veţi face greşeli cât mai rar, iar acestea să afecteze cât mai puţin rezultatele organizaţiei.

Iată cinci seturi de întrebări, la care este destul de puţin important dacă aveţi sau nu deja răspunsuri, însă este esenţial să vi le puneţi atunci când vă priviţi în oglindă.

16
Septembrie
2014

Schimbă-ţi cariera prin Life Coaching NLP

Un nou curs, acreditat de ANC, SNLP şi ICI

Schimbă-ţi cariera prin Life Coaching NLP
Tot mai multe persoane îşi doresc să contribuie la binele celor din jur şi la avansarea societăţii în general, folosind efectele de facilitare şi accelerare a schimbării oferite de tehnicile NLP.
Modalitatea cea mai simplă este specializarea în calitate de Life Coach NLP, care permite stabilirea unor relaţii clare cu clienţii şi asigurarea unei calităţi optime a aplicării tehnicilor NLP. 
În şcolile de formare în coaching ce se bazează pe modele tranzacţionale, coachii pot susţine dezvoltarea de abilităţi şi optimizarea performanţelor, dar au dificultăţi în gestionarea situaţiilor complexe cu care se confruntă clientul.
Absolvenţii cursurilor organizate de Competent Consulting devin Life Coach NLP şi pot susţine eficient depăşirea de către client a oricărei provocări, crize sau dificultăţi specifice diferitelor etape de viaţă, inclusiv găsirea sensului vieţii şi înţelegerea profundă a semnificaţiei provocărilor cu care se confruntă în acel moment.
Un nou astfel de curs va începe pe 3 oct. 2014 şi va fi primul acreditat de ANC şi Ministerul Muncii din România ca formare de Specialist în activitatea de coaching (cod COR 242412). Această acreditare asigură dreptul de liberă practică în România şi Uniunea Europeană.
28
August
2014

De la dezvoltare personală la profesionalizare

Noua ofertă de formare în NLP şi coaching

De la dezvoltare personală la profesionalizare

După ce profesia de coach a fost inclusă în COR şi standardul de formare ca „Specialist în activitatea de coaching” a fost aprobat de ANC, şcoala de Life Coaching şi NLP din cadrul Competent Consulting se bucură de oportunitatea de a-şi redefini oferta, în conformitate cu cerinţele şi aşteptările celor interesaţi de oferta noastră.

Acum a devenit posibil să oferim două linii de formare, ambele multiplu certificate, ce acoperă cele două obiective principale urmărite de cursanţii noştri:

  • dezvoltarea personală prin NLP, realizată prin cursurile de Practitioner şi Master-Practitioner NLP, certificate de SNLP, IN şi IANLP,
  • dezvoltarea profesională, prin cursul de „Specialist în activitatea de coaching”, cod COR 242412, certificat internaţional ca Licensed Associate NLP Coach (LAC) de SNLP şi ICI.

Iată câteva detalii importante referitoare la fiecare linie de formare şi relaţia dintre ele.

16
Septembrie
2014

NLP maximizează şansele de succes şi împlinire

Noua tehnologie NLP-4G

NLP maximizează şansele de succes şi împlinire

Provocarea epocii actuale

Când a fost conceput sistemul şcolar actual, era în plină desfăşurare revoluţia tehnico-ştiinţifica, iar cei care şi-au dezvoltat rapid competenţele meşteşugăreşti sau inginereşti au reuşit să-şi transforme viaţa, făcând saltul de la „coada vacii” la strung, linia de montaj sau planşeta de proiectare.

Cu numai 40 de ani în urmă, dezvoltarea explozivă a sistemelor de calcul şi a telecomunicaţiilor le-a permis celor ce s-au orientat rapid să facă un nou salt, de la „coada ciocanului” la tastatură şi tabletele WiFi.

La fel cum revoluţia tehnico-ştiinţifică ne-a schimbat relaţia cu natura şi a sporit semnificativ calitatea vieţii şi durata medie de viaţă, noua revoluţie comunicaţională a transformat relaţiile interumane, făcându-ne să trăim într-un „sat global”, în care informaţiile se transmit aproape instantaneu şi sunt accesibile oricui este conectat la telefonie sau Internet.

Această revoluţie tehnologică a schimbat natura activităţii umane, mutând accentul de pe munca fizică sau intelectuală, pe colectarea, prelucrarea, comunicarea şi valorificarea informaţiilor.

O imagine, un slogan, un videoclip au ajuns să valoreze mai mult decât un automobil sau un camion de lăzi de şampanie, iar revoltele se organizează acum pe reţelele de socializare, nu în locurile de întâlnire tradiţionale.

Mai mult, am ajuns să trăim într-o societate psihologizată, în care majoritatea oamenilor au capacitatea să identifice şi să înţeleagă influenţa gândirii, a convingerilor sau valorilor lor asupra vieţii pe care o duc.

Numai că psihologia s-a concentrat mai degrabă pe descrierea relaţiei dintre gânduri, emoţii şi comportament, decât să găsească modalităţi eficiente de schimbare şi influenţare a acesteia.

De aceea, este nevoie de abordări practice şi utilitariste, că cele din NLP şi coaching, care să permită valorificarea informaţiilor obţinute de cercetările din psihologie, sociologie, neurologie, pentru a reuşi repetarea a ceea ce ingineria a făcut pentru fizică şi chimie.
 

Soluţiile generaţiei a 4-a de NLP

În cei peste 35 de ani de existenţă, NLP a trecut prin mai multe etape de dezvoltare, ce i-au sporit exponenţial capacitatea de a facilita schimbările din viaţă şi trăirile celor ce recurg la tehnicile sale.

Dacă prima generaţie de tehnici vizau optimizarea comportamentelor şi asigurarea atingerii obiectivelor concrete bine formulate, a doua generaţie a vizat eliberarea potenţialului existent în fiecare om din chingile convingerilor limitatoare, precum şi îmbunătăţirea comunicării şi cooperării cu ceilalţi.

Marea majoritate a cursurilor obişnuite de Practitioner NLP şi a cărţilor traduse în limba română se bazează pe tehnicile şi conceptele provenind din aceste prime etape de dezvoltare.

În anii ‘90, în paralel cu apariţia coachingului, cea de-a treia generaţie de NLP a identificat şi utilizat cu succes modalităţi de optimizare a relaţiei cu sine, de construire şi dezvoltare a încrederii în sine, de definire a sensului propriei existenţe şi împlinire a lui.

În felul acesta, creatorii NLP împlineau dezideratul psihologiei umaniste, de a pune la dispoziţia tuturor instrumente eficiente de definire, construire şi trăire a unei vieţi conforme cu propriile valori.

Acestea sunt prezentate în cadrul cursurilor de Master Practitioner NLP şi în formările de Coach NLP. Folosesc mult transă şi tehnici similare hipnozei ericksoniene pentru a trece dincolo de filtrele raţionale şi a facilita schimbări inclusiv la nivelul imaginii de sine.

În prezent, alături de Richard Bandler şi câţiva dintre cei mai importanţi dezvoltatori ai NLP, Daniel Bichiş participă la definirea conceptelor şi tehnicilor din a patra generaţie, care vizează optimizarea relaţiei cu realitatea şi dezvoltarea capacităţii de influenţare directă a acesteia.

Pe baza experienţei acumulate până acum, au fost descoperite modalităţi mult mai simple şi semnificativ mai eficiente de schimbare a relaţiei cu realitatea şi cu propriul potenţial, ce stau la baza formarilor de Practitioner, Master Practitioner şi Life Coach NLP 4G oferite în România exclusiv de Competent Consulting.

Noile tehnici şi concepte nu sunt transmise decât în cadrul cursurilor ţinute de puţinii Master Trainerii NLP licenţiaţi de către Richard Bandler, co-creatorul NLP, astfel încât sunt complet necunoscute şi inaccesibile trainerilor ce se bazează doar pe informaţiile vechi, tipărite sau difuzate pe Internet.

Tehnicile operează la un nivel foarte profund, activând funcţii şi capacităţi ale creierului uman ce de-abia încep să fie cunoscute.
Ele aduc bucurie în locul suferinţei, libertate în locul constrângerilor şi simplitate în locul complicaţiilor. 

Iar puterea lor de schimbare a tuturor domeniilor vieţii unei persoane este confirmată de experienţele generaţiilor de Practitioner NLP 4G ce au absolvit cursurile organizate de Competent Consulting.
 

O alegere simplă

Dacă la acelaşi preţ v-ar fi oferite haine second-hand, uşor ponosite, chiar dacă sunt încă în stare destul de bună, dar şi haine croite după ultima modă, cu accesorii moderne şi din materiale de cea mai bună calitate, ce aţi alege?
Dacă vă doriţi un telefon nou şi aveţi de ales între unul no-name, cu touch-screen, dar fără funcţiile de smart-phone, şi unul de marcă, complet echipat şi cu acces la Internet, ce se încadrează în buget, care este preferinţa dvs.?
Dacă ar fi să cumpăraţi o maşină căreia i s-a făcut doar un face-lift, adaugandu-i-se câteva LED-uri şi un schimbător de viteze cu maneta mai mare, sau alta dotată cu cele mai noi tehnologii de economisire a carburantului, de creştere a puterii, de sporire a confortului şi siguranţei, ce vine cu o ofertă de finanţare care o aduce la acelaşi nivel de preţ ca cealaltă, ce decideţi?

Dacă v-aţi convins că vreţi să:
  • vă maximizaţi şansele de succes, împlinire şi fericire în viaţă,
  • vă optimizaţi investiţia de timp şi bani pe care o implică participarea la o formare profesionistă de Practitioner NLP 4G,
  • profitaţi de tot ce este mai nou şi mai bun, la un raport beneficii/costuri absolut favorabil,

accesaţi aici formularul de înscriere, pentru a vă rezerva unul din cele câteva locuri încă disponibile la singurul curs din România care:

  • are triplă certificare internaţională (SNLP, IANLP şi IN/ICI) şi naţională (APRO-NLP),
  • este prezentat de Daniel Bichiş, singurul Master Trainer NLP român licenţiat de Richard Bandler şi care face parte din echipa de asistenţi ai acestuia,
  • se bazează tehnicile şi conceptele de NLP 4G dezvoltate sub directa îndrumare a co-creatorului NLP, diferenţa care face diferenţa în privinţa eficienţei, uşurinţei şi profunzimii schimbărilor facilitate.

Detalii suplimentare şi înscrieri făcând click aici sau la tel. 0788-294-801. 

Primul modul va începe pe data de 26 septembrie 2014, la U Business Center din Bucureşti, Sos. Iancu de Hunedoara nr. 8-10 (lângă Piaţa Victoriei). Cursul are 7 module lunare, de câte 3 zile, toate organizate la aceeaşi locaţie. Este posibilă plata în 2-6 rate.

Folosind alte informaţii decât ceilalţi, luând decizii rapide şi punându-le eficient în aplicare, veţi descoperi că NLP 4G este diferenţa ce poate face diferenţa în viaţa dvs. de acum înainte!

 
16
Septembrie
2014

Trecerea pe la noi a „Fiului risipitor” al NLP

Ce le oferă de fapt Frank Pucelik românilor?

Trecerea pe la noi a „Fiului risipitor” al NLP
Şi în lumea NLP, ca în orice altă comunitate, Geneza domeniului este învăluită într-o aură de mister, iar Părinţii Fondatori sunt înconjuraţi cu respectul cuvenit Creatorilor. De mai bine de 30 de ani, mitul fondator spune că NLP a apărut prin colaborarea creatoare a lui Richard Bandler şi John Grinder, lucru statuat şi de o sentinţă judecătorească dată în anul 2000 după 5 ani de audieri şi prezentări de probe. 
Astfel că principiul fundamental al logicii tertium non datur pare a se aplica şi aici, astfel că cineva poate doar să fie sau să nu fie cofondator al NLP. Iar dreptul de a forma Traineri NLP Licenţiaţi a fost recunoscut exclusiv celor doi co-fondatori.
Dar iată că, din raţiuni doar de el ştiute, John Grinder a ales ca în anul 2002 să menţioneze, după 30 de ani, un al treilea bărbat ce ar fi stat, la rândul său, la originea NLP: Frank Pucelik. Acest lucru l-a surprins chiar şi pe cel care, la acea dată, era „cronicarul oficial” al NLP - Michael Hall, fiindcă nimeni, până atunci, nu evidenţiase vreo contribuţie cât de cât notabilă a acestuia în apariţia sau dezvoltarea NLP. Şi nici ulterior nu s-a schimbat ceva în această ecuaţie, astfel că, la nivel mondial, legenda celui de-al treilea co-fondator al NLP nu a prins.
Povestea ajunge însă până în România, unde, în această toamnă, Frank Pucelik va ţine un curs de formare de Traineri NLP, ca şi cum ar fi cu adevărat un co-fondator. Dar oare ce poate el oferi celor ce speră să înveţe NLP într-un format cât mai apropiat de cel original, iar ulterior să emită certificate de Practitioner şi Master-Practitioner NLP?
<<  1 2 3 4 [56 7 8 9  >>