21
Septembrie
2015

NLP = manipulare?

O confuzie întreținută de diletanții din domeniu

NLP = manipulare?

Programarea neuro-lingvistică (NLP) este un ansamblu de tehnici de optimizare a comunicării, accelerare a dezvoltării personale și facilitare a schimbărilor de percepție, atitudine și comportament, creat de Richard Bandler și John Grinder la începutul anilor '70.

Adesea, NLP este considerat ca având caracter manipulator, datorită eficienței uimitoare a tehnicilor sale de schimbare a comportamentului. Acestea au fost preluate de industria de publicitate și de cursurile de vânzări, cărora le-au permis obținerea de rezultate excepționale.

Dar obiectivul de bază din NLP este definit de titlul unei cărți scrisă de Richard și John împreună cu Virginia Satir: New People-Making - arta de a crea oameni noi, liberi de constrângeri și auto-limitări. Adică exact opusul manipulării și în deplin acord cu coachingul!

14
Septembrie
2015

De la vis la realizare

Contactul cu puterea coachingului NLP

De la vis la realizare

Orice mare realizare începe cu un vis. Poate fi vorba de o străfulgerare ce ne inspiră, ori de o idee asupra căreia reflectăm îndelung, important este că ne trezeşte dorinţa de a avea, a face sau a deveni ceva nou, diferit. Şi ca să reuşim, nu ar mai fi nevoie decât de...
Ei, şi aici, la această listă, se face filtrarea între visele care rămân doar vise şi cele care se transpun în realitate concretă.
Coachingul NLP foloseşte un cadru foarte eficient de captare a viselor şi activare a resurselor necesare pentru realizarea lor. Dacă vrei să realizezi ceva, sau doar să descoperi cum funcţionează coachingul NLP, ia-ţi 10 minute pentru a folosi acest cadru într-un proces de auto-coaching.

25
Februarie
2015

Cum pot deveni Life Coach NLP?

Un infografic ce explicitează parcursul formării acreditate de ANC

Cum pot deveni Life Coach NLP?

 

La doi ani de la înscrierea profesiei de Specialist în Activitatea de Coaching în COR (cod 242412) și la 9 luni de la aprobarea Standardului de formare de către Autoritatea Națională pentru Calificări (ANC, fostul CNFPA), cursurile organizate de Competent Consulting au mare căutare, fiind considerate cele mai serioase de pe piață.

De aceea, am creat un infografic care explicitează parcursul de un an dintre momentul începerii cursului și obținerea certificatului de absolvire emis de Ministerul Muncii și Ministerul Educației, ce dă drept de liberă practică în România și pe teritoriul Uniunii Europene.

Puteți afla în continuare mai multe despre acest curs, a cărui a treia ediție începe pe 27 februarie 2015.

14
Septembrie
2015

Schimbă-ţi viaţa schimbând vieţi

O nouă ediţie a formării de Specialişti în activitatea de coaching

Schimbă-ţi viaţa schimbând vieţi

Începând cu 25 septembrie 2015 ai şansa de a-ţi schimba viaţa, lansându-ţi cariera de Life Coach NLP prin cursul susţinut de Mariana şi Daniel Bichiş.

Este a patra ediţie a acestui curs acreditat de ANC, ICI şi SNLP şi a zecea formare de coaching NLP organizată de Competent Consulting, începând cu anul 2008.

Este şansa de a învăţa peste 80 de concepte şi tehnici de coaching, de la doi specialişti renumiţi pe plan naţional şi internaţional.

28
Aprilie
2015

Trăieşti cu adevărat viaţa ce ţi se potriveşte?

Test de auto-evaluare a nevoii de dezvoltare personală

Trăieşti cu adevărat viaţa ce ţi se potriveşte?

Fiecare om se naşte cu o combinaţie unică de abilităţi, talente, pasiuni şi aspiraţii, care îl direcţionează spre o formă specifică de organizare şi desfăşurare a propriei vieţi. Cei care îşi exprimă acest potenţial, se bucură de sănătate, vitalitate, relaţii excelente şi recunoaştere socială - adică au o viaţă fericită.

Familia, sistemul de educaţie şi apoi întreaga societate perturbă evoluţia firească spre acest tip de viaţă, făcându-l mai degrabă o excepţie decât o regulă.

Iată şapte semne care îţi indică faptul că încă nu trăieşti viaţa ce ţi se potriveşte. Cu cât sunt prezente în viaţa ta mai multe dintre aceste semne sau sunt mai intense, cu atât mai multe beneficii îţi poate aduce procesul de redefinire a propriei vieţi prin NLP.

<<  1 2 [34 5 6 7  >>